Haarlem,
10
oktober
2019
|
11:29
Europe/Amsterdam

Inholland Academy start nieuwe leergang Smart Horticulture

Speciaal voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw

Agri Food & Life Sciences

Om ondernemers en medewerkers uit de tuinbouw beter grip te laten krijgen op ‘databergen’ in hun bedrijf, is Inholland Academy in samenwerking met adviesbureau Berenschot deze maand van start gegaan met de nieuwe leergang Smart Horticulture. Vanuit het World Horti Center in Naaldwijk kunnen deelnemers in dit praktische scholingstraject direct aan de slag met data uit hun eigen bedrijf. De leergang is speciaal bedoeld voor ondernemers en medewerkers uit de tuinbouw.

“Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Echter, ondernemers en medewerkers hebben vaak nog geen grip op deze ‘databergen’”, zegt Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang. “De Smart Horticulture leergang is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf.”

De ontwikkelingen op gebied van digitalisering gaan heel hard, ook in de tuinbouwsector. Nieuwe technologieën zoals robotisering, drones in de kas en autonoom telen, zorgen ervoor dat er steeds meer data gegenereerd wordt. Dit biedt grote kansen en om hier op in te kunnen spelen, is kennis nodig.

Waarde toevoegen
De leergang Smart Horticulture bestaat uit 9 bijeenkomsten waarbij deelnemers met behulp van verschillende tools stap voor stap leren om databergen te structureren, ordenen en om te zetten tot waardevolle informatie voor het eigen bedrijf. Samen met experts van adviesbureau Berenschot analyseren deelnemers waar in het bedrijf datagedreven sturing het meeste waarde kan toevoegen en met deze inzichten gaan de deelnemers aan de slag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om oogstprognoses, het verbeteren van efficiëntie van de arbeidsinzet, kwaliteitsissues of vraaggericht telen.

Datagedreven sturing
Deze leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Meer informatie?
De eerste groep die deze maand van start gaat zit inmiddels vol. Vanaf 20 maart 2020 start de tweede groep. Inschrijven is nu mogelijk. Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data de website.

Voor inhoudelijke vragen:
Robin Snoek (opleidingsadviseur Agrifood)
T: 06 15279786
E: robin.snoek@inholland.nl

Direct inschrijven.