Alkmaar,
07
november
2018
|
09:36
Europe/Amsterdam

Inholland Alkmaar tekent convenant voor werkende Noord-Hollandse arbeidsmarkt

34 partijen uit Noord-Holland Noord, waaronder Hogeschool Inholland Alkmaar, ondertekenden maandag het convenant ‘Voor een werkende arbeidsmarkt’, voorafgaand aan Het Grootste Werkfestival in Hoorn waar samenwerking het hoofdthema was. Het convenant loopt van 2019 tot en met 2025. Namens Inholland tekende vestigingsdirecteur Dirk van der Bijl.

Het convenant is het startpunt voor het samenstellen van een regionale arbeidsmarktagenda, met als doel de arbeidsmarkt duurzaam te versterken. In de regionale arbeidsmarktagenda wordt beschreven welke acties ondernomen worden - zowel voor de korte als voor de langere termijn - om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten. Het convenant loopt van 2019 tot en met 2025. Onderwijsorganisaties, het UWV, Werkgevers- en werknemersorganisaties, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, gemeenten en RPA NHN namen de pen in de hand.

Het werken met een agenda zorgt voor een flexibele aanpak, zodat bijgestuurd kan worden als (economische) ontwikkelingen daarom vragen. Het regionaal platform arbeidsmarktbeleid RPAnhn ontwikkelt de regionale agenda samen met de partners in het convenant, en voert de regie over activiteiten. RPAnhn nodigt iedereen die een bijdrage wil leveren aan een werkende arbeidsmarkt uit om initiatieven aan te melden.

Alkmaarse wethouder en RPAnhn-voorzitter Elly Konijn-Vermaas licht toe: “Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en regionale opgaven, zoals de energietransitie, woningbouw en een toenemende zorgvraag, maken een andere benadering van arbeidsmarktvraagstukken noodzakelijk. Ook de rol die overheid, onderwijs en bedrijfsleven hierin moeten pakken is toe aan een nieuwe omschrijving. In dit convenant hebben we opnieuw gekeken naar de bestaande afspraken met betrekking tot de regionale samenwerking tussen gemeenten, UWV, onderwijs, werkgevers- en werknemersorganisaties en aangescherpt waar nodig. De afspraken leggen we voor zeven jaar vast.” De ambitie van de regionale partners is het realiseren van een krachtige arbeidsmarkt waarin iedereen die kan werken, werkt en daarmee een bijdrage levert aan een sterke regionale economie.

 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.