Den Haag Delft Dordrecht Rotterdam,
01
september
2021
|
09:26
Europe/Amsterdam

Inholland Bus gaat vol gas verder

We reden afgelopen studiejaar met een 'Inholland Bus' langs verschillende vo- en mbo-scholen. Daarmee biedt Inholland een nieuwe manier van voorlichten over het studeren op het hbo. De bus is een initiatief van de locaties Delft, Den Haag, Dordrecht en Rotterdam.

Inmiddels hebben al veel scholen gebruik gemaakt van de Inholland Bus en zijn hun reacties lovend: “Dit werkte toch anders dan een voorlichting in een zaal. De studenten spraken echt onze leerlingen aan. Hierdoor konden ze makkelijker vragen stellen over het maken van een studiekeuze”. Alle reden om, vanaf september, de Inholland Bus wéér (vol) gas te laten vertrekken. 

Persoonlijk contact bleef online uit
“Door de coronasituatie waren we genoodzaakt om het wervingsprogramma volledig om te gooien. We hebben veel online activiteiten georganiseerd, maar het was jammer dat het persoonlijke contact soms uitbleef. We merkten bij de studiekiezers dat zij behoefte hebben aan fysieke voorlichtingen. Dat werd lastig met de toen geldende coronamaatregelen. Gezocht werd naar een oplossing. Met de bus konden we voor de studiekiezer in coronatijd toch fysieke ondersteuning bieden naast onze andere voorlichtingsmomenten”, aldus Emiel Akkermans, manager Werving, Instroom & Relatiemanagement bij Inholland Rotterdam/Dordrecht. 

Ook na corona toegevoegde waarde
De
 Inholland Bus biedt een manier aan om veilig de studiekiezer voorlichting te geven. Daarnaast kan de bus anticiperen op coronamaatregelen als die bijvoorbeeld worden aangescherpt. Denk aan het voorlichten van kleinere groepen, waardoor de afstand kan worden gewaarborgd. Maar ook na corona kan de Inholland Bus van toegevoegde waarde zijn op het huidige voorlichtingsprogramma.

Decanen zijn positief
“De bus geeft een nieuwe wending aan de LOB-activiteiten (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding). Decanen zijn positief en willen het ook na corona blijven gebruiken.
 
Dit komt vooral omdat de studiekiezers nu niet meer langs hoeven te komen, maar de Hogeschool naar hen toekomt. De scholieren blijven zo in hun eigen omgeving, maar kunnen toch op een laagdrempelige manier vragen stellen aan de Inhollandstudenten over het maken van de juiste studiekeuze. Het persoonlijke en interactieve spreekt hen aan. Hierdoor is het een waardevolle aanvulling op de activiteiten die we al doen”, aldus Marjolein Remmerswaal, Relatiebeheerder in Delft.

Interactief programma voor de leerlingen
Onder het genot van iets lekkers biedt de Inholland Bus een interactief programma aan. Dit programma bestaat uit drie onderdelen: 

  • Een studiekeuzetest maken; 
  • Informatie krijgen over opleidingen die passen bij de uitkomst van de test; 
  • In gesprek gaan met studenten over studeren op het hbo met behulp van het ‘Rad van Inholland’. Op een speelse manier ontstaat zo een gesprek, waarbij de studenten ook nog wat kunnen winnen.

Dit programma kunnen de leerlingen doen op een plein, in een gymzaal of aula. Het volledige programma duurt in totaal twintig minuten en is te bezoeken voor maximaal tien studiekiezers per ronde. Hierdoor kunnen alle studiekiezers, op veilige afstand, meedoen.  

‘Dit is een uniek concept’
Désiree Oudenaarden, oud-student en coördinator
 Inholland Bus, ziet ook dat het programma aanslaat bij de studiekiezers: “Dit is een uniek concept. Studiekiezers én decanen worden blij van de Inholland Bus. In de afgelopen maanden heb ik van veel scholieren gehoord dat ze opgelucht waren om eindelijk met studenten uit het hoger onderwijs, op een fysieke manier, te kunnen praten. Zo werd één van de scholieren hierdoor zelfs bevestigd in zijn keuze voor de opleiding pabo. Hierdoor krijgen we, samen met de Inhollandstudenten, extra energie om op pad te gaan”.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Bahar Karadavut
23
November
2021
Beste medewerker,
Als het goed is komt de Inholland Bus op 21/12 bij ons langs. Wij zouden graag meer praktische informatie willen. Met wie zou ik in contact kunnen komen?
Met vriendelijke groet,
Bahar Karadavut
Saskia Siwoeh
01
September
2021
Mooi en creatief initiatief weer!