Diemen,
16
maart
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Inholland en HvA onderzoeken zorgondersteuning

Lectoren en studenten werken samen met Cordaan aan uniek onderzoeksproject

Hoe zorg je dat het huidige zorgaanbod aansluit op hele specifieke behoeftes? Welke zorg en ondersteuningsbehoeften zijn daarbij passend? En hoe doe je dat bij een doelgroep die extra lastig te bereiken is? Studenten van Hogeschool Inholland en Hogeschool van Amsterdam gaan voor zorgorganisatie Cordaan gezamenlijk aan de slag met deze vragen. Dit doen zij onder de vlag van de lectoraten Diversiteitsvraagstukken (Inholland) en Management van Cultuurverandering (HvA).

De juiste zorgondersteuning
De vragen komen uit de dagelijkse praktijk van zorgorganisatie Cordaan. Gezinnen met een gezinslid met een lichte en/of matig verstandelijke beperking weten niet altijd de juiste zorgondersteuning te vinden. Dit geldt vooral in het geval van verstandelijk beperkten die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en zelf verantwoordelijk worden voor het inschakelen en organiseren van hulp. Cordaan loopt hier, specifiek bij gezinnen met een Nederlands-Turkse en Nederlands-Surinaamse achtergrond, vaak tegenaan. Daarnaast zoekt Cordaan ook naar een manier om beter in te spelen op de culturele diversiteit van de stad en de beperkte weerspiegeling daarvan eigen organisatiecultuur.

Unieke samenwerking
Voor deze hulpvragen schakelde Cordaan de hulp in van studenten van Hogeschool Inholland en de Hogeschool van Amsterdam, onder de vlag van het lectoraat Diversiteitsvraagstukken (Inholland) en het lectoraat Management van Cultuurverandering (HvA). Samen startten ze een uniek onderzoeksproject waarin de studenten van respectievelijk de opleidingen BKM en Business Studies (InHolland) en Bestuurskunde, Toegepaste Psychologie en Ergotherapie (HvA) ingezet worden als onderzoekers. De studenten worden in dit proces begeleid door beide betrokken lectoren (Machteld de Jong, Inholland en Alex Straathof, HvA) en door onderzoekers van het speerpunt Urban Management en BOOT van de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens een feestelijke startbijeenkomst op maandag 12 maart jl. werd de samenwerkingsovereenkomst bij Cordaan ondertekend en ging het project officieel van start.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.