Haarlem,
29
juni
2021
|
09:25
Europe/Amsterdam

Inholland gaat InGesprek!

InGesprek-presentje

Met ingang van studiejaar 2021-2022 wijzigen we de PCM-cyclus in InGesprek-cyclus. Dit wordt een andersoortige cyclus waarin het gesprek over (het realiseren van) teamdoelstellingen centraal staat en waarin talentontwikkeling, reflectie en feedback een belangrijke rol spelen. 

Afgelopen week hebben collega’s een presentje ontvangen om de nieuwe gesprekcyclus aan te kondigen. Met de InGesprek-cyclus stoppen we als hogeschool met drie individuele PCM-gesprekken per jaar en gaan we van start met een ontwikkelingsgerichte cyclus. Welke je met je team aan de hand van een aantal principes vormgeeft. Een gesprekscyclus waarin jullie teamdoelstellingen en jouw daaraan gerelateerde individuele (talent)ontwikkeling en inzet centraal staan. Een cyclus waarin reflectie en feedback een plek hebben.
Klik op de afbeelding om te vergroten

Met deze nieuwe werkwijze ontstaat ruimte voor maatwerk op team- en individueel niveau, want geen team of collega is hetzelfde. Er komt dus geen hogeschoolbrede voorgeschreven werkwijze. Wat voor jouw team en je collega’s een passende invulling van de InGesprek-cyclus is, bepaal je dus – aan de hand van de genoemde principes - met elkaar. Natuurlijk is daarbij de nodige ondersteuning beschikbaar. In de infografiek (rechts) hebben we de nieuwe InGesprek-cycus visueel gemaakt
(klik op de afbeelding om te vergroten)
 .

Meer informatie
Op InGesprek vind je meer informatie over de achtergronden van deze wijziging, de werkwijze en de regelingen die er aan ten grondslag liggen. Ook de online toolkit met inspirerende werkvormen, interessante lectuur, tests en vragenlijsten, maar ook trainingen of bijvoorbeeld (externe) teambegeleiding vind je hier.

Let op: aan de pagina wordt nog gewerkt. We zorgen ervoor dat alle benodigde informatie beschikbaar is als je na de zomervakantie volgens de nieuwe werkwijze aan de slag gaat!

Vanaf 1 juli kun je ook meer informatie vinden op Weten & Regelen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.