Den Haag,
06
juli
2021
|
08:26
Europe/Amsterdam

Inholland gooit hoge ogen met financiële duurzaamheid

Met Goed Geld Verdienen organiseerde de opleiding Business Studies (afstudeerrichting Banking & Insurance) van Inholland Den Haag eind mei een succesvol duurzaamheidsseminar voor en door docenten en studenten. Volgens docent Joyce van Randwijk, één van de initiatiefnemers, bruiste het er van de ideeën voor een (nog) duurzamer Inholland. “Financieel duurzaam ondernemen? Deze generatie hbo’ers gaat het doen!”

Duurzaam ondernemen
Binnen de brede ondernemersopleiding Business Studies groeit de aandacht voor het thema ‘sustainability’. Joyce van Randwijk, docent bij Inholland en duurzaam ondernemer, zet zich hier mede voor in: “Deze generatie hbo’ers gaat het doen: duurzaam ondernemen. Er ligt een gigaklus voor een meer sustainable toekomst voor ons allemaal. Door deze ondernemende studenten hier nu in mee te nemen, hebben we een enorme impact. We gaan dus samen met onze toekomstige ondernemers bewust aan de slag te met duurzaamheid. In ieder vak, in iedere stage, in iedere scriptie.”

download

Financiële duurzaamheid belangrijk voor Inholland
Dat financiële duurzaamheid een belangrijk thema is voor Hogeschool Inholland onderstreepte ook collegevoorzitter Bart Combee, wiens interesse voor duurzaamheid gewekt werd toen hij nog commercieel directeur was bij afvalverwerker AVR (zie ook de video hierboven). Tijdens het seminar deelden ook twee studenten hun bevindingen naar aanleiding van hun duurzame afstudeerscripties. Daarnaast werd financiële duurzaamheid belicht vanuit twee financiële instellingen: ASN Bank en ABN AMRO bank. Daarna ging een deel van het programma over de ecologisch verbouwde vergaderlocatie De Polderij over hoe je duurzaam kunt ondernemen zònder bancaire financiering.

Deelnemers aan het seminar gingen aan de slag met praktijkcases, op het gebied van financiële duurzaamheid én een duurzamer Inholland. Loes, student van de afstudeerrichting Banking & Insurance, koos voor de laatstgenoemde case. Volgens haar is het belangrijk om een vereiste bij elk vak te stellen dat er “een onderdeel in terug moet komen dat te maken heeft met duurzaamheid. Zo is de student continu bezig met duurzaamheid.”

Hier rolden mooie oplossingen uit. Zo zet Loes, student Banking & Insurance, in op een duurzamer Inholland: “Het stellen van een vereiste bij elk vak, dat er een onderdeel terug moet komen wat te maken heeft met duurzaamheid, zo is de student continu bezig met duurzaamheid.” De adviezen van studenten worden nu gebundeld en verder uitgewerkt tot een duurzaam onderwijsprogramma. Komend schooljaar worden hier al de eerste onderdelen van uitgerold.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.