Rotterdam,
07
juni
2021
|
15:05
Europe/Amsterdam

Inholland maakt afspraken met vervoerders over spreiden lestijden

stock-photo-fast-speeding-dutch-train-with-motion-blur-and-closed-barrier-and-red-warning-signal-17348599.jpg

Hogeschool Inholland is de eerste onderwijsinstelling in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) die afspraken heeft gemaakt met de vervoerders over het spreiden van lestijden. Het gaat daarbij om een samenwerking met de NS, HTM en RET.

“We zijn heel blij dat Inholland hun verantwoordelijkheid pakt. Ze zijn een koploper in spreiding van lestijden. Dat is belangrijk voor een goed bereikbare regio door de dag heen. Ik hoop dat andere onderwijsinstellingen het goede voorbeeld volgen,” aldus Christel Mourik, manager Openbaar Vervoer van de MRDH.

Momenteel is nog maar weinig onderwijs op locatie mogelijk, zegt collegevoorzitter Bart Combee in een bericht op Rijnmond.nl . "Studenten mogen ongeveer één dag per week naar school en er wordt niet veel in de spits gereisd, want dat spreiden we nu ook al. Maar straks in september mogen we weer normaal open en wordt als het goed is de anderhalve meter afstand opgeheven. Alle studenten kunnen dan op een normale, ongehinderde manier onderwijs hebben, maar dat gaat wel druk op het openbaar vervoer en onze gebouwen leveren."

De hogeschool heeft daarom met de metropoolregio afgesproken de lestijden dusdanig aan te passen, dat niet iedereen rond 08:30 uur op school aankomt. "Dan ontlast je het openbaar vervoer en het is ook beter voor de volksgezondheid. We moeten ons maatschappelijke steentje bijdragen en als we dat kunnen doen door de roosters te spreiden, dan hebben we onze studenten, de samenleving én de vervoerders geholpen"

Monique Koelewijn, directeur Facilitaire Zaken en Vastgoed van Inholland: "Het huidige onderwijsschema is geldig tot en met november dit jaar, in september gaan we samen met de vervoerders om tafel om te evalueren of het schema voor ons heeft gewerkt en wat de effecten waren voor de vervoerders. In september hebben we ook beter zicht op de ontwikkelingen rondom corona.”

Op dit moment worden, in het kader van de onderwijsaanpak, gesprekken gevoerd met de andere onderwijsinstellingen om tot soortgelijke afspraken te komen. Maatwerk is hierbij natuurlijk van toepassing omdat het hier verschillen in onder andere grootte en onderwijssoort betreft.

Lees ook: Hogeschool Inholland spreidt lessen om druk op openbaar vervoer te verlichten (Rijnmond.nl)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.