Rotterdam,
27
mei
2020
|
12:26
Europe/Amsterdam

Inholland Rotterdam maakt doorstroom mbo-hbo makkelijker

Hogeschool Inholland Rotterdam heeft afspraken gemaakt met de Rotterdamse mbo’s en hogescholen over de doorstroom van het mbo naar het hbo. Mbo-studenten die door de coronacrisis niet op tijd al hun punten hebben kunnen behalen, krijgen de mogelijkheid om toch te starten met hun hbo-diploma. Ook voor de andere regio’s waar Inholland is gehuisvest worden soortgelijke afspraken met het mbo gemaakt.

Doorstroom mbo-hbo zonder diploma mogelijk 
Er heerst veel onzekerheid onder mbo-studenten door de coronacrisis. Mbo'ers die het niet lukt om hun diploma te halen, willen vaak wel graag in september starten aan het hbo. Om deze studenten een kans te geven, heeft Inholland Rotterdam samen met Rotterdamse mbo’s en hogescholen een regeling gemaakt. 

De mbo-studenten niveau 4 die een positief afrondingsadvies hebben gekregen, mogen alvast starten met hun vervolgopleiding en tegelijkertijd hun mbo afronden. Wel wordt er van ze verwacht dat ze hun mbo-diploma voor 1 januari 2021 behaald hebben. Dankzij deze regeling kunnen de studenten alsnog doorstromen naar het hbo en hoeven zij niet een jaar te wachten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.