Rotterdam,
10
februari
2021
|
08:01
Europe/Amsterdam

Inholland van start met innovatietraineeships voor mkb’ers

GS_INHOLLAND_PR 212 (3)

Om de relatie tussen onderwijs, onderzoek en werkveld te versterken gaat Hogeschool Inholland met het mkb samenwerken via het innovatietraineeship. De student, het mkb-bedrijf en Inholland gaan anderhalf jaar lang de verbinding aan in dit traineeship. In die tijd helpen afstudeerstudenten mkb-ondernemingen om hun innovatief vermogen te vergroten.

Het innovatietraineeship betreft een initiatief van hogescholen in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de topsectoren Chemie, Agri & Food en Logistiek en Regieorgaan SIA. Voor het traineeship heeft Inholland een SIA Raak-subsidie van 300.000 euro toegekend gekregen. Studenten kunnen vanaf september 2021 van start met dit afstudeertraject.

‘Een geweldige kans voor samenwerking en een boost voor het mkb’
“Wij zien dit als een geweldige kans om te werken aan duurzame partnerships. Het geeft ons mogelijkheden om praktijkgericht onderzoek te versterken en bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen”, zegt Nahied Rezwani, die als directeur van het Domein Business, Finance & Law namens Inholland de aanvraag deed voor het innovatietraineeship.

“En een van onze belangrijke doelstellingen is om het onderzoekend vermogen van studenten te ontwikkelen. In dit traineeship staat innovatie centraal. Met hun frisse blik en relevante expertise kunnen afstuderende studenten een mkb-bedrijf een boost geven en hierdoor bijdragen aan het innovatievermogen. Onder andere door bij te dragen aan het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Ook kan het hen een jaarcontract opleveren bij het mkb-bedrijf waar ze hun afstudeeropdracht doen. Tijdens dat jaar kunnen studenten helpen de onderzoeksresultaten bij het bedrijf te implementeren.”

Maatschappelijke uitdagingen
De studenten gaan bij het mkb aan de slag met maatschappelijke uitdagingen die samenhangen met de nationale Kennis- en Innovatie-agenda’s (KIA’s). Het gaat om thema’s als energietransitie & duurzaamheid, veiligheid, maatschappelijk verdienvermogen en landbouw, water en voedsel. Elk mkb-bedrijf (tot 250 werknemers en een jaarlijkse omzet van minder dan 50 miljoen euro) dat vraagstukken op dat gebied heeft, kan zich aanmelden.

Het innovatietraineeship draagt bij aan de missie van Inholland om met hoger beroepsonderwijs professionals af te leveren die een stevig pakket aan kennis, ervaring en menselijke waarden met zich meebrengen. Deze ‘Inholland-professionals’ spelen ondernemend in op verandering, met oog voor technologische ontwikkelingen. Samen met andere studenten werken zij aan maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame, gezonde en creatieve samenleving.

Meer informatie over het Innovatietraineeship