03
maart
2022
|
09:59
Europe/Amsterdam

Inholland zet Powervrouwen in de spotlights op Internationale Vrouwendag

Internationale vrouwendag 1

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema van de dag V/M Solidariteit - De kracht voor verandering. Hogeschool Inholland doopt deze dag om in Powervrouwendag. Met en voor studenten zijn er op onze locaties dagprogramma’s met inspirerende activiteiten. Alkmaar, Den Haag, Diemen, Haarlem en Rotterdam hebben de afgelopen weken samengewerkt en zetten al onze Powervrouwen flink in de spotlights.

In onder andere de Verenigde Staten is Internationale Vrouwendag een officiële feestdag. In Nederland krijgt deze dag de laatste jaren eveneens  steeds meer inhoud en aandacht. 

“En dat is goed!”, zegt Kelly van Bakel. Als vierdejaarsstudent Creative Business bij Inholland Haarlem organiseert zij de Powervrouwendag in nauwe samenwerking met Jorien Stoop, communitymanager van de Start Up Campus Haarlem (SUCH).

Kelly: “Vorig jaar ontwikkelden we een programma in Haarlem waar Powervrouwen centraal stonden. Daar kregen we veel positieve reacties op. Dat vormde voor ons de aanleiding Powervrouwendag op meer locaties van onze hogeschool te organiseren. Het resultaat is dat we nu op vijf locaties uitgebreid bij deze dag stilstaan. Overigens gaat het tijdens deze dag niet alleen maar over vrouwen. Het gaat over iedereen, over onze LHBTIQ+ gemeenschap en natuurlijk over mannen.”

Internationale vrouwendag 2

Diverse programma’s
Op iedere locatie verzorgt een team van studenten en collega’s een programma. “De diversiteit van de programma’s geeft zoveel energie. Iedere locatie heeft er echt een eigen kleur aan gegeven” aldus Kelly.

Zo kun je bijvoorbeeld in Alkmaar terecht voor een talentenparade, in Rotterdam komt Powervrouw Tara Boxman  spreken en kun je in Den Haag terecht voor een gastcollege van Femmes for Freedom. Diemen pakt uit met spraakmakende stellingen en gaat daarover in gesprek en in Haarlem schuift YouTuber, spreker, presentator en schrijver Linda de Munck aan tafel als (s)expert!

Iedere locatie sluit de dag af met een ICE Sessions, het succesvolle maandelijkse concept van Start Up Campus Haarlem. “Dat we hiermee de vibes van SUCH ook naar andere locaties kunnen brengen, is zo gaaf”, vult Jorien aan. “Bij het organiseren van zo’n locatie-overstijgend project, komt er veel kijken. Niet alleen organisatorisch maar ook financieel. Zo hebben we een aanvraag gedaan bij het SIF (Studenten Initiatieven Fonds) en is deze gehonoreerd. Hier zijn we superblij mee! Ook waren alle locaties bereid om zelf nog bij te dragen, indien de begroting niet helemaal sluitend was. Zo zie je dat dit thema actueel is en leeft onder onze studenten en collega’s.”

Bekijk het programma om te zien wat er op jouw locatie te doen is!

powervrouwendag4

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.