Rotterdam,
23
april
2021
|
09:52
Europe/Amsterdam

Inspirerende 'overdrachtsfietstocht' door Rotterdam

Antonio da Silva neemt volgend jaar afscheid als docent Social Work bij Inholland Rotterdam. Om zijn passie voor het vak en de stad en zijn kennis en contacten alvast te kunnen overdragen, organiseerde hij een speciale fietstocht voor zijn collega’s.

Op 1 januari 2000 begon Antonio zijn carrière als docent bij Inholland. Volgend jaar komt daar na 22 jaar een eind aan. Uit de vraag wat hij zijn collega’s van Social Work graag zou willen meegeven, kwam vooral de liefde voor 'zijn' stadsdeel Rotterdam West naar voren. In de wijken daar zijn ontzettend veel initiatieven waarin mooie rollen zijn weggelegd voor studenten. Antonio bedacht dan ook om drie dagen lang met groepjes docenten door de wijken te fietsen langs verschillende organisaties. Zo gingen ze langs het Huis van de Wijk in Schiemond, de Niteshop en de Valentijnschool, waar de supermarktmanager van de Jumbo aanwezig was om te vertellen over initatieven rondom open hiring en winkeldiefstal. Architect Zico Lopes vertelde over gentrificatie en ook Actiegroep voor 14 kwam aan bod, die speerpunten heeft zoals het verhogen van het minimumloon en het oplossen van problemen op de Rotterdamse woningmarkt. Op deze manier liet Antonio collega’s kennismaken met de initiatieven en inspireren. Ook kon hij zo zijn contacten warm overdragen, zodat studenten nog lang kunnen profiteren van de samenwerkingen.

"Ontzettend mooi dat een collega met een warm hart voor de organisatie op deze manier zijn contacten over wil dragen. We hebben dankzij het initiatief van Antonio weer even mogen zien dat er genoeg te doen is voor de toekomstige social workers in onze mooie stad", aldus Jennifer Swint, teamleider Social Work. 

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Fabiëla Roose
30
April
2021
Een leukere overdracht kan bijna niet! Ik wens u het allerbeste toe
Frank Picard
26
April
2021
Antonio, wat een mooie manier om overdracht te verzorgen aan jouw opvolgers: laten zien wat er in jouw wijk, mijn wijk, allemaal gebeurt. Laten zien wie de stad maken, waar er kansen liggen en hoe je die samen vorm kunt geven. Soms van niets toch ook iets maken en dan ervoor zorgen dat 1+1 altijd 3 wordt.. Samen maken we stad, Rotterdam make it happen!
Huug de Deugd
26
April
2021
H Antonio,

Wat een verrassing dat je ons gaat verlaten. Goede herinnering aan de tijd dat we beide in Rotterdam werkten!

Alle goeds gewenst!

Huug
Saskia Siwoeh
26
April
2021
Mooi mens Antonio, wat vliegt de tijd! Ik weet nog als de dag van gisteren dat hij bij ons kwam sollicteren. Een bevlogen, hartelijk mens en hij is altijd een fijne én oprecht lieve collega gebleven.