01
juli
2022
|
12:51
Europe/Amsterdam

‘Interessant, leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar!'

International Week Inholland 2022

International Week Inholland 2022

Een innovatieve en leerzame week was het, de International Week van Hogeschool Inholland in mei. Studenten en gast(docenten) van verschillende landen, opleidingen en domeinen kwamen naar de Inholland-locaties. Dit was de eerste keer dat er tijdens de internationale week gebruik wordt gemaakt van verschillende Inholland-locaties in plaats van een vaste locatie.  De reacties op dit unieke concept waren ontzettend positief en zeker voor herhaling vatbaar!

 Na de openingsspeech van collegevoorzitter Bart Combée konden de activiteiten voor Inholland Den Haag beginnen. Tijdens deze middag werd er een workshop over COIL (Collaborative Online International Learning & BIP (Blended Intensive Program) gegeven. Bij deze workshop werden er mogelijkheden besproken over toekomstige virtuele samenwerkingen tussen opleidingen en scholen.

De volgende dag zijn de activiteiten vervolgd in Haarlem. Met onder andere een erg interessante workshop van Carl Schueppel, een Duitse student die in Leiden woont, en nog vele andere leerzame workshops en gastcolleges. ’s Middags was er nog tijd voor andere sociale activiteiten zoals een interactieve natuurwandeling in Kennemerduinen en een ‘Creative Business-tour’. Elke Inholland-locatie was verbonden met een eigen thema en voor Haarlem was dit Green mobility. De interactieve natuurwandeling sloot dus goed aan bij het thema van de dag en de visie van Haarlem.

De week ging verder op 18 mei op locatie Rotterdam, met wederom erg nuttige workshops en gastcolleges. Zoals de cross-cultural communication-workshop and the inclusivity of internationalization-training van Adinda van Gaalen. De workshop was door drie studenten in elkaar gezet.

International Week Inholland 2022

In de middag was er nog tijd voor de Go International. Studenten die in het buitenland gestudeerd hebben deelden hier hun verhalen en ervaringen. De dag werd afgesloten boottocht in de haven van Rotterdam.

Op de laatste dag van de week was Inholland Diemen aan de beurt. Hier werd een erg interessante training gegeven over The support chain for the well-being of international students. Ook waren er internationale activiteiten, zoals het Timboektoe-spel. Voor docenten en staf konden een gastcollege volgen over verschillende manieren waarop je college kunt geven.  Voor het middagprogramma waren er nog mogelijkheden om een fiets- of looptour door de stad te krijgen.

 “Wij hebben een fantastische tijd gehad tijdens deze week en we hebben veel verschillende inzichten opgedaan op het gebied van verschillende opleidingen en onderwijs”, zegt Sam Riebeek, student Communicatie. “We hopen dat iedereen van hun tijd bij Inholland genoten heeft en we willen jullie bedanken voor deze fantastische week!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.