Amsterdam, Diemen,
24
april
2023
|
08:48
Europe/Amsterdam

International Talent Event Amsterdam: Lead your future

Het jaarlijkse International Talent Event Amsterdam viert alweer zijn tiende editie. Onder het motto ‘Lead your Future’ opent The Social Hub (voorheen Student Hotel) Amsterdam City aan de Wibautstraat op vrijdag 12 mei zijn deuren voor internationale en Nederlandstalige studenten die in contact willen komen met internationaal georiënteerde bedrijven uit de regio Groot-Amsterdam.

ITEA is een carrièredag voor studenten en (bijna-)afgestudeerden die op zoek zijn naar een stage of baan in Amsterdam en omstreken. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om op een banenmarkt met internationaal gerichte startups, middelgrote bedrijven en multinationals kennis te maken. Daarnaast geven bedrijven diverse workshops en presentaties en verzorgen gerenommeerde gastsprekers keynotes. De voertaal van het evenement is Engels.

Persoonlijk advies
Een aantrekkelijk onderdeel van ITEA is het ‘career coach cafe’ waar studenten in een-op-een-sessies met professionele carrièrecoaches een persoonlijk advies krijgen over hun cv, LinkedIn-profiel en sollicitatiegesprekken voor een goede start op de internationale banenmarkt.

Hogeschool Inholland, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam werken al tien jaar samen om dit event tot een succes te maken. Ze hebben de organisatie uit handen gegeven aan studenten van AIESEC, een internationale non-profit studentenorganisatie.

Voor álle studenten
Onlangs zette vestigingsdirecteur Bas van Spréw van Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst van ITEA 2023, als partner van het Amsterdamse hoger-onderwijsnetwerk. “Ik vind het heel belangrijk voor onze studenten om hier ook dit jaar aan deel te nemen”, zegt Bas. “En dat geldt niet alleen voor de internationale studenten bij Inholland Amsterdam/Diemen, maar voor álle huidige studenten van de diverse vestigingen van Hogeschool Inholland die een internationale carrière ambiëren.”

Nynke Moens, ITEA-coördinator vanuit Inholland, is het roerend met Bas eens: “We leren ál onze studenten internationale vaardigheden: in het Engels presenteren, cultuurverschillen waar je rekening mee moet houden, et cetera. Dus dit netwerkevent is echt niet alleen bestemd voor studenten met een internationale achtergrond of Nederlandstalige studenten die een internationale opleiding volgen.”

Binnen Inholland zijn verschillende partijen betrokken bij ITEA. Vanuit het International Office en het Studentsucces Centrum zijn Susanne van Rodijnen-Bosch en Marije Molthoff aangehaakt. Ook de domeinen Creative Business en Techniek, Ontwerpen en Informatica zien het belang van het event en leveren een bijdrage.

Internationale studenten

Behoud internationaal talent
“Voor internationale studenten kan dit evenement ook een bijdrage leveren aan hun welzijn,” zegt Susanne, “want uit onderzoek van Nuffic is gebleken dat zij zich vaak zorgen maken over hun toekomstige carrière. Een baan vinden in een vreemd land kan best lastig zijn.” Volgens haar zou het mooi zijn als zij door dit event een werkgever vinden in de metropoolregio Amsterdam: “We hebben internationaal talent aangetrokken; onze samenleving heeft er baat bij als studenten die hier hun studie hebben afgerond, ook in Nederland blijven.” Inholland wil zijn studenten graag op weg helpen om goed te integreren in de Nederlandse samenleving. Daarom is de hogeschool al zoveel jaren partner en medeorganisator van ITEA.

ITEA biedt studenten een uitgelezen kans om zich te presenteren aan potentiële werkgevers, waaronder Uber, Amazon, Adidas, Catawiki, AkzoNobel, Rituals en G-star RAW. En als je bij een internationaal bedrijf in Amsterdam aan de slag gaat, worden deuren naar het buitenland geopend!

Meld je nu aan!
Bezoek de ITEA-website voor meer informatie.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.