Diemen,
22
februari
2019
|
12:16
Europe/Amsterdam

Internationale gastdocenten bezoeken International Days Diemen

Tien gastdocenten van universiteiten en hogescholen uit Finland, Rusland, België, Marokko, Spanje, Litouwen en Duitsland kwamen tijdens de International Days naar Inholland Diemen. De International Days zijn dé gelegenheid voor studenten om hun vakgebied ook eens vanuit een internationaal perspectief te zien.

De docenten zijn verbonden aan universiteiten en hogescholen waarmee Inholland een samenwerkingsovereenkomst heeft. Tijdens de gastlessen kunnen studenten eens proeven hoe het is om vanuit een andere cultuur college te krijgen en van iemand uit een andere onderwijssfeer. De gastdocenten speelden het 'Timbuktu-spel' met studenten en informeerden hen zo op een speelse manier over de mogelijkheden om te studeren aan hun universiteit. Een aantal van de internationale gasten was ook aanwezig tijdens de Open Avond. Verder namen ze de tijd om het Rijksmuseum te bezoeken, om het geheel vervolgens af te sluiten met een typisch Nederlands diner.

Student en stafmobiliteit
Hogeschool Inholland organiseert de International Days om studenten en medewerkers optimaal te motiveren en te informeren over internationale mogelijkheden. Verschillende opleidingen benadrukten tijdens de week hun internationale aspecten om studenten te stimuleren om tijdens hun opleiding buitenlandervaring op te doen. Binnen het kader van het Europese Erasmus+ programma bestaan er ook mogelijkheden voor stafuitwisseling.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.