Haarlem,
22
augustus
2017
|
13:30
Europe/Amsterdam

Introductietijd in volle gang

Een speurtocht, bioscoopavond en welkomstlunch. Een greep uit de introductieactiviteiten bij Hogeschool Inholland waar eerstejaarsstudenten de start van hun opleiding inluiden. Eerst even knallend en ontspannen kennismaken, zo vlak voor het begin van het collegejaar 2017-2018.

In Delft trapten de eerstejaarsstudenten afgelopen weekend al af met het Eerstejaarsweekend. Naadloos ging dit weekend over in de Owee, de algemene introductieweek voor alle nieuwe studenten in Delft, met tal van feesten en evenementen.

Eerstejaarsstudenten van Inholland Alkmaar.

In Alkmaar maken tientallen studenten deze week spelenderwijs kennis met elkaar, zoals altijd georganiseerd door studentenvereniging Omnivas. Met als activiteiten onder meer een heuse speurtocht door het vernieuwde schoolgebouw, een karaoke en het spel ‘twister’. Ook vinden diverse activiteiten plaats op de Noordkade, het Alkmaarse stadsstrand. “We doen ons uiterste best om er een leuk feestje van te maken. Wat is er nou beter dan feesten en tegelijkertijd je medestudenten te leren kennen?”, aldus een van de organiserende studenten. Meer foto's vind je op de Facebook-pagina van Inholland Alkmaar. 

Eerstejaarsstudenten van Inholland Haarlem.

En dan de aftrap van de Introweek in Haarlem. Deze week leren medestudenten elkaar en de stad kennen dankzij een week vol sport, spel en heel veel feest. De organisatie is in handen van de vijf grootste studieverenigingen van Inholland Haarlem: Studievereniging Personalia, Studievereniging Virplaca, Studievereniging Lepidoptera, Röntgenius en Studievereniging Voluptuaria. Ook studentenkroeg 't Haerlems Studenten Gildt helpt mee. Hoogtepunten zijn de BBQ en het jaaropeningsfeest bij poppodium het Patronaat. Meer foto's staan op de Facebook-pagina van Inholland Haarlem.

Eerstejaarsstudenten van Inholland Amsterdam en Diemen.

Met een feestelijke en smakelijke Summer BBQ als vast programmaonderdeel hoeven ook nieuwelingen in Amsterdam en Diemen zich niet te vervelen. Diverse opleidingen hebben daar verder, overigens net als bij andere locaties, een eigen introductieprogramma.

Aankomende eerstejaarsstudenten Verloskunde in Amsterdam, hadden dinsdag het Vondelpark en het Rembrandtplein als speelveld voor hun kennismaking met de opleiding, medestudenten en docenten. Studenten leerden elkaar kennen tijdens activiteiten als zwangerschapsyoga en vliezen-breken-estafette. Door een menselijke piramide te bouwen op het Rembrandtplein konden studenten eveneens meedingen om een prijs. En tijdens de lunch (natuurlijk!): beschuit met muisjes.

Inholland-studenten Marton Gubrics, Mihai Vezure, Noah van den Berg, Paul de Vries, Monika Memyti, Alessandea Aguiar Pereira proberen op een landkaart aan te wijzen waar ze vandaan komen. Het Map It Out-project laat zien hoe veelzijdig de opleiding International Business Innovation Studies (IBIS) is en vereenvoudigt de identificatie van studenten aan de hand van hun naam en een polaroidfoto. De landkaart zal de komende jaren hangen in de IBIS-vleugel, ter herinnering aan ieders herkomst, groei en het begin van levensveranderd onderwijs.

In Den Haag vindt het algemene introductieprogramma volgende week plaats met een welkomstlunch, de BBQ en het Den Haag-brede introductiefestival Oh Oh Intro. Deze week zijn er al introductieactiviteiten op opleidingsniveau. Zo gaan studenten Media en Entertainment Management naar de bioscoop en heeft de DigiPabo een speciaal startseminar voor hun nieuwe aanwas. Studenten Business Studies kunnen op hun beurt meedoen aan een speciaal sportevenement.

Eerstejaarsstudenten van Inholland Rotterdam.

Een Food Festival, een bioscoopavond en een speciale jaaropening in het Luxor Theater vormen de ingrediënten van de Rotterdamse introductietijd. Meer foto's vind je op de Facebook-pagina van Inholland Rotterdam. Bij de Pabo Dordrecht maakten de aankomende leerkrachten maandag voor het eerst kennis met medestudenten, opleiding en het gebouw. De rest van de week is gereserveerd voor de stad Dordrecht en het uitgaansleven. Daarnaast gaan de eerstejaarsstudenten op kamp. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.