06
september
2023
|
11:53
Europe/Amsterdam

Jaaropening Inholland - Nog even en het is zover!

(H)erken de student (in jezelf)

GS_VEERKRACHT 0152

Het is bijna zover. Donderdag 7 september is de officiële aftrap van het nieuwe collegejaar van Hogescool Inholland. De livestream kun je sraks volgen via deze link.

Gonneke_Willemse

De jaaropening vindt dit keer plaats in Haarlem. Vestigingsdirecteur Gonneke Willemsen kijkt ernaar uit en heet je alvast van harte welkom: 

"Fijn om je donderdag te zien! Zo na de stilte van de zomer is het extra fijn om het enthousiasme van studenten en collega's weer mee te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we er ook het komende jaar weer een mooi jaar van maken. We werken daar hard aan vanuit alle vestigingen, en natuurlijk ook vanuit Haarlem. Zo versterken we met onze labs, waaronder het Citylab Haarlem, het Sustainable Fashion Lab en Sportlab Haarlem, onze ambities om interdisciplinair te werken en dragen we hiermee als hogeschool bij aan innovatie in onze regio." 

"Onze bijdrage is deze maand zelfs goed te horen! Samen met de gemeente organiseren we namelijk met ons Conservatorium het eerste Vinyl Festival ter wereld! In het weekend van 29 september is Haarlem dé plek voor vinylliefhebbers, artiesten, verzamelaars en muzikanten. Dichterbij ‘huis’ staat de gebiedsontwikkeling rondom ons gebouw en naar het Nova College op het programma." 

 "Veel interessante ontwikkelingen dus, waarbij we natuurlijk altijd aandacht hebben voor het welzijn van onze studenten en collega's. Vandaar dat we tijdens onze jaaropening (ook) stil staan bij de manier waarop we studenten en collega's kunnen helpen in de regie te komen. Om zo bij te dragen aan een veerkrachtige samenleving. Ik wens je een mooie inspirerende jaaropening en veel succes en vooral ook plezier bij alles wat je doet dit jaar." 

sabrina

‘Uitverkochte’ editie met inspirerende gasten
Met ruim 200 aanwezige collega’s en studenten is deze editie van de jaaropening stijf ‘uitverkocht’. Niet zo gek als je kijkt naar het programma en de inspirerende gasten die tijdens deze liveshow hun opwachting maken.   

 Zo komt singer-songwriter Sabrina Starke haar nieuwe single zingen. Als voorproefje deelt ze alvast deze korte video met ons. 

Welzijn van studenten
Vanuit diverse invalshoeken zoomen we in op het welzijn van onze studenten. Francine Oomen vertelt over haar zojuist verschenen boek ‘Hoe overleef ik mijn volwassen leven’. Lector Rutger Kappe en onderzoeker Lisa Klinkenberg zoomen in op het welzijn van studenten en Inholland-collegevoorzitter Bart Combee gaat in gesprek met studenten over ‘hoe het is om anno nu student te zijn’. 

Tot donderdag!
We  gaan er een prachtige start van het nieuwe collegejaar van maken! Om 10.00 uur stipt start de live-show. De livestream kun je volgen via deze link.