Alkmaar,
16
augustus
2021
|
10:55
Europe/Amsterdam

Jaaropening Inholland 2021-2022: ben jij er ook bij?

Connect to Create in onderwijs, onderzoek & werkveld

Onze studenten werken multidisciplinair aan maatschappelijke vraagstukken. Zij maken hierbij gebruik van elkaars kennis, achtergronden en expertise. Samen met docenten, onderzoekers én toekomstige collega's leren zij samen, én creëren: Connect to create! Meld je aan!

Beleef het live op 2 september!
Nieuwsgierig hoe? Beleef het donderdag 2 september tijdens onze online jaaropening 2021-2022 vanaf onze locatie in Alkmaar. Maak kennis met onze studenten en ontdek hoe zij als toekomstig Inholland-professionals samen met docenten en experts uit het werkveld in co-creatie de praktijk vormgeven. 

 

kim1

Tips voor onze studenten van een échte teamplayer
Hoe haal je het beste bij elkaar naar boven om vervolgens een topresultaat neer te zetten? Kim Lammers deelt haar ervaringen over het benutten van diverse kwaliteiten in een team. De voormalig hockeyster maakte deel uit van de Nederlandse hockeyploeg en werd daarmee Olympisch Kampioen en twee keer Wereldkampioen. Tijdens de Olympische Spelen was ze regelmatig te zien als co-host bij Tokio Vandaag.

 

Bart Combee, collegevoorzitter Hogeschool Inholland

Hoe wij dat doen? Bart Combee geeft uitleg
Bij Inholland zetten studenten zich actief in om zich te ontwikkelen tot succesvolle professionals van morgen. Studenten pakken zelf de regie om een fijne en inspirerende omgeving te creëren om te studeren. Ze leren out-of-the-box te denken zodat ze creatief kansen zien. Zo maken ze hét verschil. Inholland-collegevoorzitter Bart Combee vertelt hoe wij dit doen.

Dag van het onderwijs 2019 - Diemen

Echte innovatie begint bij design thinking
Design thinking is problemen oplossen zoals ontwerpers dat doen. Het is een zeer bruikbare methode voor met name ingewikkelde, maatschappelijke vraagstukken. Onze lector Design Thinking Guido Stompff legt uit hoe in teams de echte innovatie begint door met elkaar de kracht van de verbeelding te benutten. En hoe vertaalt zich dat naar waarde voor werkveld, onderzoek en onderwijs?

 

 

groepje_studenten_computer

Finale 24 uurs Onderwijsbattle
Ook kiezen we tijdens de jaaropening de winnaar van de voorafgaande 24 uurs Onderwijsbattle: Connect to Create. In opdracht van organisaties en bedrijven bedenken studententeams volgens de methode van design thinking een vernieuwende dienst of innovatief product. 24 uur krijgen de teams de kans dit idee zo ver mogelijk uit te werken en een prototype te maken.

Wilt je ook weten hoe Inholland-professionals 'connecten'? Kom en beleef het tijdens de (online) jaaropening op 2 september! De opening begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur.

Meer informatie en aanmelden.