Rotterdam,
23
november
2017
|
11:10
Europe/Amsterdam

'Je blik wordt breder bij de Talentpool!'

Oud-deelnemers Talentpool Recht en Veiligheid vertellen over hun werkervaringsplek

De Talentpool van Inholland-onderzoeksgroep Recht en Veiligheid is bedoeld voor pas afgestudeerden op dit gebied, die behoefte hebben aan een springplank in hun loopbaan en die bij willen dragen aan praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsvraagstukken. In een drieluik besteden we aandacht aan de ervaringen van enkele deelnemers en de invloed op hun loopbaan. We interviewden drie oud-deelnemers aan de Talentpool en vroegen Anoek, Jessica en Kelvin naar hun ervaringen. Vorige week deelden we het verhaal van Anoek, vandaag lees je de ervaring van Jessica. 

'Bij brief nummer 60 was het raak!'
Vorige week zagen we hoe belangrijk netwerken kan zijn. We vroegen Jessica dan ook hoe zìj bij Inholland terecht is gekomen. "Ik studeerde in 2014 af in de criminologie aan de VU, met als specialisatie levensloopcriminaliteit. In die tijd was het lastig een baan te vinden. Behalve wat bijbaantjes kwam ik bijna een jaar lang niet aan de bak. Ik netwerkte wat af en stuurde ook in drie maanden 59 sollicitatiebrieven. Via LinkedIn zag ik de vacature bij de Talentpool en begon mijn sollicitatiebrief met: "Dit is mijn 60e sollicitatiebrief". Dit keer was het gelukkig wel raak en mocht ik in 2015 ruim zes maanden deel uitmaken van de Talentpool, waar ik tegen een onkostenvergoeding werkervaring opdeed. Aansluitend was er tijdelijk betaald werk beschikbaar als junioronderzoeker in dienst van Inholland.”

Jessica, deelnemer Talentpool 2015
Als er iets voorbij komt, dan neem ik dat in overweging en kijk of ik dat kan doen. Ik ontwikkel mezelf als persoon door de kansen die ik krijg en de dingen die op mijn pad komen, zoals de Talentpool.
Jessica, deelnemer Talentpool 2015

Onderzoeksresultaten toegankelijk maken​
De Talentpool doet aan valorisatie: het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk. De deelnemers aan de Talentpool zijn geen stagiairs, maar doen werkervaring op door bij te dragen aan praktijkgericht onderzoek naar veiligheidsvraagstukken. De werkzaamheden van Jessica bestonden bijvoorbeeld uit literatuuronderzoek en veldonderzoek, waarbij het doel was de inzichten en stand van zaken op dit vakgebied te delen met het beroepenveld. “Ik verzamelde cijfers uit verschillende onderzoeken en rapportages, en zorgde ervoor dat deze overzichtelijk gepresenteerd werden. Ik hou wel van puzzelen en grafiekjes maken dus dat kwam goed uit!” vertelt ze. “Daarnaast verzorgden we onderzoeksopdrachten voor de gemeente Rotterdam, en heb ik studenten begeleid bij het schrijven van hun scriptie.” Ook is Jessica - samen met Anoek - naar een congres in Stockholm geweest om een presentatie te geven over het onderzoek naar publieke zorgen rond de immigratiecrisis.

Actualiteit op maandagochtend
De actualiteit was nooit ver weg in de tijd dat Jessica zich bij de Talentpool in het onderwerp ‘veiligheidsgevoelens’ verdiepte. Ze herinnert zich nog goed de maandagochtend, wanneer de actualiteiten besproken werden. “Dan ging het over wat er was gebeurd en wat je daarvan vond. Door de aanslagen in Parijs en Brussel zijn we meer naar veiligheidsbeleving van burgers gaan kijken. Wat betekent meer marechaussee op straat voor de mensen? Doordat het zo aangemoedigd werd om daarover te sparren en te discussiëren, leer je goed te luisteren en je mening te vormen. Ik ben nog steeds een ‘sparrer’: die vaardigheid werd hier echt gestimuleerd.”

Ontwikkeling van afstudeerder naar teamlid
De Talentpool is bestemd voor starters die geen gat in hun cv willen en met hun vakgebied bezig willen blijven na hun afstuderen. De werkervaringsplek stimuleert het aanleren en verbeteren van professionele vaardigheden en voorziet de starter tegelijkertijd ook van loopbaanadvies.

Hoe heeft Jessica dat ervaren? “Als je aan het afstuderen bent, ben je eigenlijk heel solo bezig. Bij de Talentpool heb ik ervaren hoe het is om met anderen te werken. Ik ben nogal eigenwijs en voor mij was het, mede door de fijne werksfeer, een ideale werkomgeving om mijn grenzen op te durven zoeken: kijken hoe ver je kunt gaan, merken hoe het is als je met je baas in gesprek gaat, of met collega’s.” Jessica kreeg daarnaast sollicitatie- en gesprekstraining, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. “Als je merkt dat je meer wilt, maar er eigenlijk nog niet klaar voor bent, dan krijg je juist ook begeleiding bij de stappen die je zet. Die combinatie paste heel goed bij mij, ik ben echt iemand die elke kans grijpt die ik zie!"

Jessica, deelnemer Talentpool 2015
Durf die stap te zetten naar een werkervaringsplek, blijf geen muurbloempje maar doe gewoon mee en laat van je horen. Je blik wordt echt breder bij de Talentpool!
Jessica, deelnemer Talentpool 2015

Mooi werk dankzij de Talenpool
Inmiddels hebben alle geïnterviewde ‘talents’ een vaste baan gevonden op hun vakgebied. Jessica werkt ook bij het RIEC, als accountmanager. Jessica ziet zeker de toegevoegde waarde van de werkervaringsplek: “Ik heb nu mooi werk dankzij de Talentpool! Ik merk dat ik de inzichten over het veiligheidsgevoel van burgers door kan trekken naar mijn huidige werk bij het RIEC en als kapitein-reservist bij de Koninklijke Marechaussee. Daar vroegen ze bij mijn sollicitatie wat ik kon bijdragen. Ik vroeg: ‘Denken jullie weleens aan het veiligheidsgevoel van de burger? Wat denk je dat de burger zou denken als hij jullie zo ziet lopen op Schiphol met je geweren?’ Daar had nog niemand bij nagedacht.”

Nieuwe deelnemers zijn welkom
De Talentpool zoekt nieuwe deelnemers. Jessica zou het absoluut aanraden om de Talentpool van Recht & Veiligheid te overwegen. “Zeker als je merkt dat solliciteren moeilijk is en je afgewezen wordt door gebrek aan werkervaring, is dit een mooie gelegenheid. Ik ben nog steeds dankbaar voor de start en het feit dat iemand mij de kans gaf om aan de slag te gaan. En dat ik in die periode mezelf kon bewijzen door mee te denken en inzet te tonen. Het is een serieuze werkervaringsplek, waar je de kans krijgt om je als junior te ontwikkelen en zeker voor vol wordt aangezien. Wees niet bang om die stap te zetten, blijf geen muurbloempje maar doe gewoon mee en laat van je horen. Je blik wordt echt breder bij de Talentpool!”

Contact
Ook interesse in de Talentpool? Neem dan contact op met projectleider Goof de Vor: 06 - 204 18 923. Je kunt ook mailen naar goof.devor@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.