Haarlem,
03
december
2020
|
07:10
Europe/Amsterdam

Je lessen verrijken met behulp van ICT? Doe mee aan de trainingscarrousel!

Het activeren van studenten met behulp van ICT en Moodle

Moodle

Wil jij jouw (online) lessen verrijken met behulp van ICT? Dan kun je vanaf januari meedoen met een speciale trainingscarrousel om je kennis bij te spijkeren op diverse onderwerpen. De trainingen vinden plaats in 2021 op 12 januari, 3 maart en 8 april. Schrijf je in via het HR Leerportaal. Dit keer extra aandacht voor het 'Het activeren van studenten met behulp van ICT en Moodle.

Tijdens de trainingen Verrijken van het leren met ICT breid je je vaardigheden op het gebied van didactiek en technologie verder uit. Je gaat aan de slag en maakt met behulp van experts jouw eigen ‘product’ om je lessen verder te brengen. De insteek is dus heel praktisch! Per trainingsdag kies je een onderwerp. 

Je kunt kiezen uit:

  • Formatief toetsen met Moodle
  • Het maken van kennisclips
  • De didactische inzet van podcast
  • Het activeren van studenten met behulp van ICT en Moodle

Het activeren van studenten met behulp van ICT en Moodle
Hoe ontwerp je onderwijs over een periode, dat studenten activeert, dat actieve betrokkenheid genereert op het eigen leerproces en bij de georganiseerde onderwijsleeractiviteiten? Hoe kun je het leren zo ontwerpen, dat studenten diepgaand leren, kennis en expertise ontwikkelen en deze vervolgens productief maken in beroepsmatig handelen?

In deze workshop staan we stil bij activerende didactiek en studentbetrokkenheid op het eigen leren. Wat motiveert studenten in het hbo en hoe vertalen deze motieven zich naar een onderwijsontwerp over een periode, rekening houdend met online en blended onderwijs en een sterke digitale leeromgeving (Moodle)? Als leidraad voor activering gebruiken we ‘Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek’.

Uiteindelijk ontwerp je een leerroute, een learning wave, over een periode, waarin je verschillende activerende principes verwerkt, waarbij je nadenkt over lesactiviteiten en online activiteiten ter voorbereiding en/of verwerking van de les. Het concept van flipping the classroom komt in deze cursus ook aan bod. Aan het einde van dag heb je op hoofdlijnen je eigen periodeonderwijs ontworpen en je Moodlecursus ingericht!

Instapniveau: BDB+. Je hoeft geen verstand van Moodle te hebben. Dat leren we je wel!

Begeleiders: Hans Rader, docent Master Leren en Innioveren en Estella Griffioen, adviseur BFL/OWB.

Ga naar het Leerportaal HR om je aan te melden en voor meer informatie over deze speciale trainingscarrousel.