Den Haag,
29
juni
2018
|
14:36
Europe/Amsterdam

Jeroen Onstenk neemt afscheid als lector

Afscheid+Jeroen+Onstenk

Na veertien jaar nam lector Jeroen Onstenk op 20 juni afscheid van Hogeschool Inholland. Hij blikte tijdens een voor hem georganiseerd symposium terug op de ontwikkelingen in het onderwijs. Er werd stilgestaan bij wat er in die jaren allemaal bereikt is in de onderzoekslijn Pedagogisch-Didactisch Handelen in het Onderwijs.

Ook konden de aanwezigen kiezen uit drie workshops. Zo vertelde Rob Bartels over Bildung en burgerschap. Colleen Clinton, Ria de Gooijer, Petra van den Brom en Jorine Vermeulen gaven een perspectief op onderzoek doen in en met het werkveld. En tot slot namen Debbie Buchner, Gerton Cazemier en Marian Blankman de deelnemers mee in het onderzoeksthema Onderzoekend en Ontwerpend Leren dat onder de onderzoekslijn valt.

Vervolgens sprak Onstenk zijn afscheidsrede uit waarin hij onder andere inging op de samenwerking tussen scholen en ouders. ScienceGuide deed er verslag van in een artikel.

Onstenk werd door verschillende collega’s toegesproken. Uit handen van Lucas Rurup (directeur domein Onderwijs & Innovatie) ontving hij een cheque voor een donatie aan Stichting Edukans; het goede doel dat Onstenk uitkoos voor zijn afscheidscadeau van Inholland en alle aanwezigen.

Naar aanleiding van zijn afscheidsrede heeft Onstenk samen met zijn team (docent-)onderzoekers een publicatie samengesteld: Samen werken aan brede vorming; 14 jaar geïntegreerd pedagogisch handelen in onderwijs en lerarenopleiding. Deze kunt u rechts bovenaan dit artikel downloaden. Een hardcopy is aan te vragen bij Martine Roeleveld.

Jeroen Onstenk wordt in september opgevolgd door Mascha Enthoven.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.