Diemen,
15
mei
2018
|
19:35
Europe/Amsterdam

Jubileumeditie seminar ICT in Zorg en Welzijn

Telemedicine_Consult

Volgende week donderdag 24 mei organiseert de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice voor de vijfde keer het seminar ICT in Zorg en Welzijn. Het seminar valt dit jaar samen met de domeinmiddag van Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW). Het seminar is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg, welzijn en ict, medewerkers van het Domein GSW, alumni en overige geïnteresseerden.

Tijdens het seminar is er onder andere aandacht voor Big Data, waar arts en ondernemer Erik-Jan Vlieger over komt spreken. Het Informatieberaad Zorg is aanwezig om het belang van ict-architectuur in de zorg toe te lichten. De Patiëntenfederatie Nederland is vertegenwoordigd met een bijdrage over MedMij, een programma dat gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving plaatst.

Bezoekers van het seminar kunnen verder kiezen uit diverse ‘break out-sessies’ over onder andere:

  • E-health voor docenten (Ybranda Koster, docent van de opleiding Verpleegkunde en alumnus masteropleiding Master Advanced Health Informatics Practice).
  • De tablet voor senioren (Joost Hermanns, de Compaan).
  • Dutch Hospital Data, een presentatie van interactieve tools en ervaringen uit de praktijk (Harm Nico Plomp, teammanager Informatieproducten bij DHD).
  • Garage2020: innoveren in de jeugdzorg (Reynold van der Heijden, jeugdhulpverlener bij Spirit).
  • Hoe kunnen hbo en mbo samenwerken om zorgtechnologie beter in te bedden in het onderwijs? (Laurence Alpay, associate lector eHealth Inholland en practor Zorgtechnologie bij het Nova College).
  • Data governance in de gezondheidszorg - kwaliteit en volledigheid van data in de gezondheidszorg (Marco Mulder, medical data scientist bij ICTZ).
  • Wat betekent blockchain voor de informatie-uitwisseling in de zorg? (Idius Felix, Zorginstituut Nederland).

De jubileumeditie wordt in samenwerking met het Inholland Health & Technology Centre én het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn. Het seminar vindt plaats bij Hogeschool Inholland in Diemen.

Meer informatie over het programma en aanmelden.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.