Den Haag,
16
juni
2017
|
09:55
Europe/Amsterdam

Kanshebbers Wij Inholland award - Onderzoek 2017 bekend

Wij Inholland onderzoek

De kanshebbers voor de Wij Inholland award - categorie Onderzoek 2017 zijn bekend. De jury heeft uit de inzendingen drie onderzoeken geselecteerd die kans maken op de felbegeerde Wij Inholland award - categorie Onderzoek.

Deze onderzoeksprijs wordt uitgereikt tijdens de Pop-up Lab Inholland onderzoeksdag op 26 juni en wordt toegekend aan innovatief onderzoek dat aansluit op de Inholland-thema’s gezond, duurzaam en creatief én daarmee een brug slaat naar het werkveld. Op 19 mei sloot de inzendingstermijn. Uit de inzendingen zijn de volgende onderzoeken geselecteerd:

Eenzaamheid en kwaliteit van leven
In dit onderzoek van Mariëlle Schoonderwoerd, Zoë McCoy, Hettie de Jongh, Hella Deutekom en lector Robbert Gobbens (Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen) is de samenhang tussen eenzaamheid en kwaliteit van leven onderzocht in twee verpleeghuizen van de Zonnehuisgroep Amstelveen. Naar aanleiding van het onderzoek zijn aanbevelingen voor de praktijk opgesteld.

Werk verandert, 21st century skills in de praktijk
Het praktijkgericht onderzoek dat lector Petra Biemans (HRM en Persoonlijk Ondernemerschap) en docent-onderzoeker Rien Brouwer van het Business Research Centre van Inholland samen met Ellen Sjoer en Karen Potting van de Haagse hogeschool uitvoerden, richt zich op veranderingen op de werkplek. Het gaat in op concrete veranderingen binnen enkele beroepen zoals verpleegkundige, piloot en accountant, en geeft advies voor de beste aansluiting op het onderwijs van de toekomst.

Stap voor stap
In dit ontwerpgericht onderzoek van student Hans Smeele (master Leren en Innoveren) staat het verbeteren van het instructiemateriaal voor het aanleren van praktische vaardigheden bij het Heliomare College in Alkmaar centraal. Het onderzoek is uitgemond in aanbevelingen voor het verbeteren van de instructie van zeer moeilijk lerenden, waarmee multimediaal instructiemateriaal efficiënter en gedifferentieerder kan worden ingezet..

Aan het eind van de Pop-up Lab Inholland 2017 onderzoeksdag wordt een cheque van 5.000 euro uitgereikt aan de winnaar van de Wij Inholland award in de categorie Onderzoek.

De winnaars van de Onderzoeksprijs van 2016 waren Geert de Vries, docent-onderzoeker, en lector Harmen Bijwaard (Medische Technologie) met hun onderzoek ‘A comparison of radiation doses of radiology procedures to Diagnostic Reference Levels (DRLs) in Dutch Hospitals’. 

Voor meer informatie over de nominaties kun je contact opnemen met Johannes van der Vos,

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.