Haarlem,
08
mei
2017
|
09:15
Europe/Amsterdam

Kenniscafé Big data als 'motor' voor een circulaire samenleving

Het thema circulaire economie is regelmatig in het nieuws. Dit onderwerp vereist nieuwe manieren van ondernemen en waarde-creatie. Vele (grote) bedrijven gebruiken dit als stimulans voor hun innovatieprocessen. Big data zijn een belangrijke bron voor verdergaande innovatie op weg naar een duurzame gezonde samenleving.

Het uitgebreide verslag (PDF) van de het kenniscafé 'Big data als 'motor' voor een circulaire samenleving' van 16 mei vindt u hier.

Hogeschool Inholland en het Podium voor Architectuur organiseren dinsdag 16 mei in Hoofddorp een kenniscafé over hoe de samenleving kan innoveren in een circulaire economie. In deze bijeenkomst staan de volgende vragen centraal:

  • Wat betekent circulaire economie voor de logistieke sector in de regio Haarlemmermeer/ Schiphol?
  • Hoe kunnen we data delen en wat is daarbij het verdienmodel?

Het kenniscafé gaat uit van het eenvoudige principe dat nieuwe inzichten vooral ontstaan vanuit het voeren van een actieve, gerichte en creatieve dialoog in een prettige omgeving. Nanne Onland, managing director van Cargonaut (het (big) data bedrijf dat de informatiestromen van de luchtvrachtsector op Schiphol regisseert) geeft een prikkelende inleiding op het onderwerp.

Met wie? 
We bouwen de bijeenkomst op met een aantal betrokken vertegenwoordigers en mkb'ers uit de regio die behoeften en kansen in beeld brengen en landelijke experts die dieper in kunnen gaan op het onderwerp. Deelnemers ontvangen een verslag van de bijeenkomst. De uitkomsten worden gebruikt in het onderzoek: ‘Innoveren met nieuwe verdienmodellen gericht op een circulaire economie’.

Programma 
Datum: dinsdag 16 mei 2017 
Inloop: vanaf 16.00 uur 
Start:16.15 uur 
Einde: 20.00 uur

Aanmelden
Aanmelden kan via info@podiumarchitectuur.nl tot uiterlijk donderdag 11 mei 2017. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Giovanni Douven via giovanni.douven@inholland.nl

Het kenniscafé wordt gefaciliteerd door het Business Research Centre van Hogeschool Inholland en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol. Het kenniscafé van 16 mei de eerste van twee expertmeetings. De volgende expertmeeting over Circulaire economie en Big data staat gepland op 7 september 2017 tijdens de Landschapstriënnale

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.