Rotterdam/Schiphol,
17
januari
2017
|
10:19
Europe/Amsterdam

Kenniscafé: hoe profiteert uw organisatie van de circulaire economie?

Logistiek

Het Business Research Centre van Hogeschool Inholland organiseert woensdag 22 februari bij ‘The Grounds’ op Schiphol een kenniscafé over hoe bedrijven winstgevend kunnen innoveren in een circulaire economie. Met als centrale vraag: hoe kan uw logistieke organisatie profiteren van de circulaire economie?

Het thema circulaire economie is regelmatig in het nieuws, want duurzaamheid vereist nieuwe manieren van ondernemen en waardecreatie. De Europese Unie heeft ‘closing the loop’ als beleid. Grote bedrijven gebruiken dit als stimulans voor hun innovatieprocessen. Circulair ondernemen vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden, ook bij vrachtlogistieke bedrijven.

Het kenniscafé gaat uit van het eenvoudige principe dat nieuwe inzichten vooral ontstaan vanuit het voeren van een actieve, gerichte en creatieve dialoog in een prettige omgeving. Marie-José en Jeroen Baartmans, managing directors van transportbedrijf Breytner (‘zero emission’ en toekomstbestendige vrachtdistributie) en Jan Dexel, senior beleidsadviseur van het ministerie van Economische Zaken, verzorgen een prikkelende inleiding op het onderwerp. Donald Ropes, Giovanni Douven en Han van Kleef (Business Research Centre van Hogeschool Inholland) faciliteren het kenniscafé.

Datum, locatie en aanmelden
Het kenniscafé vindt plaats op woensdag 22 februari 2017 bij ‘The Grounds’  op Schiphol. De ontvangst is om 16.00 uur met koffie en thee. Het kenniscafé start om 16.15 uur en duurt tot 20.00 uur. Er is om 18:00 uur een lichte maaltijd. De toegang is gratis. Maximaal 30 deelnemers. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 19 februari 2017. U ontvangt tijdig een bevestiging van uw registratie, inclusief praktische informatie.

Aanmelden