Den Haag,
02
maart
2016
|
08:01
Europe/Amsterdam

Keuzegids Masters 2016: wederom topprestatie voor Leren en Innoveren

leerinnoveren

Met 84 punten (Den Haag) en 82 punten (Amsterdam) is de master Leren en Innoveren van Inholland opnieuw de beste in de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2016, voor wat betreft het vakgebied onderwijsvernieuwing. De master mag hiermee voor de vijfde keer op rij het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ behouden.

De master scoort het hoogst op inhoud (niveau van de stof en kwaliteit van de toetsing), wetenschappelijke vorming (onderzoeksvaardigheden), praktijkgerichtheid (beroepsvaardigheden) en de communicatie (o.a. informatie over studievoortgang). De studenten beoordelen de docenten als meer dan voldoende deskundig en didactisch kwalitatief. Verder zijn er meer dan voldoende contacturen en zijn experts (van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) meer dan tevreden over het onderwijsprogramma.

“Studenten van de masters leren en innoveren zijn redelijk tot zeer tevreden”, aldus de Keuzegids Masters. “Ze hebben zelden iets aan te merken op de inhoud. Onderzoek doen krijgt in de programma’s veel aandacht, en vervolgens zijn de opleidingen ook in staat te tonen hoe de opgedane kennis samenhangt met de praktijk. Inholland krijgt de meeste lof van haar studenten.” Ook de masters Leren en Innoveren van Wageningen Vilentum en Gouda Driestar krijgen het kwaliteitszegel.

De masteropleiding Leren en Innoveren is bedoeld voor ervaren en talentvolle leraren werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, of het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, die het beste uit zichzelf en het onderwijs willen halen. De masteropleiding biedt talentvolle leraren de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot specialist op het gebied van leren en innoveren.

Inholland biedt zes masters op het gebied van onderwijs en zorg. Hieronder de scores van de overige masteropleidingen van Inholland:

  • Physician Assistant, Amsterdam (74 punten)
  • Advanced Nursing Practice, Amsterdam (56 punten)
  • Pedagogiek, Amsterdam (50 punten)
  • Medical Imaging/Radiation Oncology (geen cijfer, omdat er geen studentoordeel aanwezig is
  • Advanced Health Informatics Practice (geen cijfer, omdat er geen studentoordeel aanwezig is

De Keuzegids Masters 2016 telt 93 topopleidingen van hbo- en wo-instellingen. Als beste komen de masters Interieurarchitectuur van Zuyd Hogeschool Maastricht (98 punten), Autonome Beeldende Kunst van Hogeschool Rotterdam (96) en Nanoscience van Rijksuniversiteit Groningen (96) uit de bus.

De Keuzegids beoordeelt opleidingen onder meer op het gebied van voldoende niveau en samenhang, persoonlijke aandacht en mogelijkheden voor onderzoek. 70 procent van de beoordeling wordt gebaseerd op de mening van studenten, 30 procent op het oordeel van de NVAO, die de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs beoordeelt.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.