Amsterdam/Den Haag,
28
februari
2017
|
00:01
Europe/Amsterdam

Keuzegids Masters 2017: drie kwaliteitszegels voor Inholland-masters

Keuzegids+Masters+2017%3A+drie+kwaliteitszegels+voor+Inholland-masters

Studenten zijn vol lof over de masters Leren en Innoveren, Pedagogiek en Physician Assistant van Hogeschool Inholland, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2017. Met respectievelijk 90 en 86 punten staan de Leren en Innoveren-masters van Den Haag en Amsterdam zelfs in de master top drie van Nederland. Alle drie de masters verdienen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dit zegel geeft aan dat het onderwijs van genoemde opleidingen “van kwalitatief zeer hoog niveau is”.

Met een nog hogere score dan vorig jaar, 90 punten voor Den Haag en 86 voor Amsterdam, staat de master Leren en Innoveren wederom bovenaan de lijst in de Keuzegids Masters 2017, in de categorie ‘Hbo Onderwijsvernieuwing’. Voor de zesde keer op rij verdient de Inholland-master hiermee het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. “Studenten van beide Inholland-locaties zijn dolenthousiast over de kwaliteit van het onderwijs, waarbij de faciliteiten zoals de bibliotheek en de computers in Den Haag nog net iets perfecter zijn dan in Amsterdam”, aldus de Keuzegids.

In de Keuzegids Masters 2016 scoorde de master Leren en Innoveren al goed in Den Haag (84 punten) en Amsterdam (82 punten). Dit jaar krijgt de opleiding nog meer lof van de studenten. De master scoort het hoogst op inhoud (niveau van de stof en kwaliteit van de toetsing), wetenschappelijke vorming (onderzoeksvaardigheden), praktijkgerichtheid (beroepsvaardigheden) en de communicatie (o.a. informatie over studievoortgang). De studenten beoordelen de docenten als meer dan voldoende deskundig en didactisch kwalitatief. Verder zijn er meer dan voldoende contacturen. De experts (van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) zijn gemiddeld tevreden over het onderwijsprogramma.

Pedagogiek bovenaan
In de categorie ‘Hbo Pedagogiek’ staat de master Pedagogiek van Inholland bovenaan en heeft deze als enige het kwaliteitszegel gekregen. Waar de opleiding vorig jaar nog 50 punten kreeg, is de score met meer dan 50% gestegen tot 78. Studenten zijn vooral positief over de faciliteiten en de studielast (haalbaarheid deadlines en spreiding over het jaar). Ook op onderdelen als inhoud, docenten, wetenschappelijke vorming en praktijkgerichtheid scoort de opleiding goed. “Inholland oogst echt op alle aspecten lof en is daarmee met recht een topopleiding.”

Van de masters Physician Assistant (PA) in de categorie ‘HBO Verpleegkunde’ staat die van Amsterdam op een gedeelde tweede plaats met Hogeschool Utrecht. De zorgmaster van Inholland krijgt 76 punten (2 punten hoger dan vorig jaar) en scoort goed op diverse aspecten als inhoud, wetenschappelijke vorming, communicatie en faciliteiten. Opvallend zijn de plussen die de NVAO voor het niveau van de opleidingsdoelen, de toetsing en het eindniveau. 

Jet de Ranitz, collegevoorzitter Hogeschool Inholland
Wat een geweldig nieuws, complimenten voor de collega's van onze masters!
Jet de Ranitz, collegevoorzitter Hogeschool Inholland

“Het algemene beeld is bij de opleidingen tot physician assistant positief”, aldus de Mastergids. “De hogescholen in de Randstad kunnen rekenen op veel enthousiasme bij hun studenten over de programma-inhoud. Onderzoeks- en professionele vaardigheden (samenwerken, probleem oplossen) krijgen veel aandacht.”

“Wat een geweldig nieuws”, reageert Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz. “Succes is geen reden om achterover te leunen en dit team bewijst het: vorig jaar scoorde de master Leren en Innoveren al het al het hoogst aantal punten en werd de beste in haar categorie en dit jaar zijn ze qua punten nog verder gestegen. 'Durf te leren' noemen wij dat bij Inholland. En ook een compliment aan de collega’s van de masters Pedagogiek en Physician Assistant. Door hun inzet hebben de studenten deze twee masters ook als topopleiding beoordeeld.”

Inholland biedt zes masters op het gebied van onderwijs en zorg. Hieronder de scores van de overige masteropleidingen van Inholland:

  • Advanced Nursing Practice, Amsterdam (56 punten)
  • Medical Imaging/Radiation Oncology (geen cijfer, omdat er geen studentoordeel aanwezig is)
  • Advanced Health Informatics Practice (geen cijfer, omdat er geen studentoordeel aanwezig is)

De Keuzegids Masters 2017 telt 142 topopleidingen van hbo- en wo-instellingen. Als beste uit de bus komen de masters Zorgtraject Ontwerp van de Hogeschool Utrecht (92 punten), de Inholland-master Leren en Innoveren (90 ) en Typografie van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (ook 90). Als nummer drie volgt de master Leren en Innoveren van Amsterdam (86).

De Keuzegids beoordeelt opleidingen onder meer op het gebied van voldoende niveau en samenhang, persoonlijke aandacht en mogelijkheden voor onderzoek. De beoordeling wordt onder andere gebaseerd op de mening van studenten, en het oordeel van de NVAO, die de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs beoordeelt.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
monique Daum; locatiemanager Den Haag Domein BFL
01
March
2017
Geweldig dat er nu al 3 masters van Inholland zo positief benoemd en gewaardeerd worden. Alle complimenten!