Den Haag,
05
maart
2019
|
08:55
Europe/Amsterdam

Keuzegids Masters 2019: wederom topnotering voor Leren & Innoveren

Wederom beoordelen studenten van de master Leren & Innoveren van Inholland hun opleiding heel positief. In de Keuzegids Masters 2019 verdient de hbo-master Leren & Innoveren dit jaar een Kwaliteitszegel en mag zich ‘Topopleiding’ noemen. Voor het achtste jaar op rij wordt deze hbo-master bekroond door de Keuzegids. “De experts van de NVAO zijn onder de indruk van het eindniveau van de afstudeerders. En studenten zijn vrijwel op alle vlakken positief. Vooral de uitgebreide begeleiding wordt overal erg gewaardeerd”, aldus de Keuzegids.

De master Leren & Innoveren scoort goed op alle punten, maar vooral op ‘wetenschappelijke vorming’, oftewel onderzoeksvaardigheden. Plussen zijn er verder voor programma, toetsing, docenten, praktijkgerichtheid, studeerbaarheid, begeleiding en faciliteiten.

In de video vertellen afgestudeerden van Leren en Innoveren over hun ervaringen. Ze noemen de master onder meer een “bron van enthousiasme” en de docenten “betrokken”. Zo heeft Karin Holderbusch, teamleider bij ROC Mondriaan, de opleiding als “één grote snoeptrommel” ervaren, vanwege alle nieuwe kennis en mogelijkheden. “Dit heeft me veel nieuwe energie gegeven. Het docententeam van de master was erg plezierig. Stuk voor stuk waren docenten betrokken. Als student voel je je ondersteund om je opleiding af te ronden.”

‘Blij met deze beoordeling’
“Wederom krijgt onze master Leren & Innoveren een uitstekende beoordeling van de Keuzegids, en daar zijn we meer dan blij mee”, zegt Jet de Ranitz, collegevoorzitter van Inholland. “Onze onderwijsprofessionals spelen in de eredivisie in het vakgebied, dat inspireert ook andere onderwijsteams bij Inholland”, vervolgt de Ranitz. Ook is de collegevoorzitter trots op de collega’s van Medical Imaging/Radiation Oncology in Haarlem die met een mooie score hun debuut maken in de Keuzegids. “De aandacht van onze docenten voor- en de wetenschappelijke vorming van onze professionals, worden in dit snel ontwikkelende vakgebied gewaardeerd. Dat verdient een pluim!”.

Ruime voldoende voor MIRO
Zoals De Ranitz aangeeft is de Haarlemse masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology een van de andere Inholland-masters die goed scoort (72 punten). Net als in Diemen krijgt ook daar de wetenschappelijke vorming een dubbele plus van de masterstudenten. Ook zijn ze onder andere tevreden over hun docenten, de toetsing en het programma. Daarnaast heeft de master Educational Leadership van Penta Nova, Academie voor Schoolleiderschap, waar Inholland in participeert, voor het tweede achtereenvolgende jaar een kwaliteitszegel gekregen in de Keuzegids.

Overige Inholland-masters
De Keuzegids Masters 2019 besteedt dit jaar tevens aandacht aan onze masters op het gebied van onderwijs en zorg, zoals Advanced Nursing Practice, Physician Assistant, Advanced Health Informatics Practice en Pedagogiek. De master Educational Leadership in Haarlem en Amsterdam is dit jaar niet beoordeeld, omdat er geen studentoordeel aanwezig is.

Over de Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters 2019 is samengesteld door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden. De studentenoordelen over de masters zijn gebaseerd op resultaten van de Nationale Studentenenquête 2016 t/m 2018. Het betreft eigen selecties en bewerkingen van deze oordelen, afkomstig uit het ‘landelijk benchmarkbestand’ van de NSE. De expertoordelen komen uit de besluiten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Ga naar de website van Keuzegids voor de berekeningswijze en normen. 

Bron: Keuzegids Masters 2019, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.