Dordrecht,
13
juni
2017
|
09:06
Europe/Amsterdam

Kinderdichtbundel voor leukste oma van Nederland

boekje

Kinderen van basisscholen in de regio Dordrecht hebben vorige week hun zelfgeschreven dichtbundel ‘Omaas/opaas’ overhandigd aan oma Nel (de leukste oma van Nederland) en stadsdichter Marieke van Leeuwen. De gedichten gaan over de betekenis van grootouders in het dagelijks leven. Waarbij de nieuwe generatie thema’s aanstipt zoals: vitaliteit, betrokkenheid en kameraadschap. De toon is duidelijk: oma’s en opa’s horen erbij! Tijdens het evenement droegen de schrijvers zelf een aantal pareltjes voor en waren tekeningen uit het boek te bewonderen in ‘de Schatkamer’ van Pabo Dordrecht

Studenten en docenten van de Pabo Dordrecht hadden bedacht om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor poëzie. Het zelf doen, is daarbij van essentieel belang. De dichtbundel ‘Omaas/opaas’, die aansluit bij het Kinderboekenweek thema van 2016, is het eindresultaat! Tijdens schooltijd gingen leerlingen uit groep 5 en 6 aan de slag om in de les creatief te schrijven en hun gedachtes over oma’s en opa’s in dichtvorm te gieten. Pabo-studenten hebben de leerlingen hierbij begeleid.

‘Granny Award 2017’
De leukste oma van Nederland en de stadsdichter van Dordrecht mochten natuurlijk niet ontbreken op dit evenement. De 90-jarige oma Nel Tielen won de ‘Granny Award 2017’ die werd uitgereikt door dj Gerard Ekdom van het radioprogramma Ekdom in de Ochtend. Kleurrijke Marieke van Leeuwen schrijft veel gedichten over Dordrecht.

Expositie
De gedichten in de dichtbundel worden afgewisseld door fraaie tekeningen die opvallen door hun eenvoud. Deze zijn van de hand van kunstenaar en docent beeldende vorming, André Roll. De tekeningen en gedichten zijn t/m 7 juli nog te zien en lezen in de Schatmaker van Pabo Dordrecht.

Dichtbundel ‘Omaas/opaas’ kopen?
Dat kan! Bij de receptie van Pabo Dordrecht. De prijs is 2,50 euro per boekje. De opbrengst van de verkoop gaat geheel naar Kika (Stichting Kinderen Kankervrij).

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.