Amsterdam/Diemen,
27
oktober
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Kom je donderdag 29 oktober ook naar de dialoogsessie Diversiteit?

Symposium Superdiversiteit, beeldvorming en studiesucces

Hoe ga je het gesprek met studenten aan over diversiteit en inclusie? Deze vraag is in 2020 actueler dan ooit. Op welke manieren je het gesprek in de klas aan kunt gaan, is onderwerp van gesprek tijdens de online dialoogsessie op donderdag 29 oktober van de Community of Practice (CoP) Diversiteit. Meld je aan!

Gebeurtenissen in de wereld die stof geven tot discussie over diversiteit en inclusie willen docenten niet onbesproken laten tijdens hun lessen. Maar zij weten niet altijd hoe zij dit op een goede manier kunnen doen of lopen hierbij tegen moeilijkheden aan. In de dialoogsessie van aanstaande donderdag verkennen docenten en studenten met elkaar de manieren om onderwerpen rondom diversiteit en inclusie op school goed bespreekbaar te maken.

Tijdens de dialoogsessie van aanstaande donderdag delen docenten en studenten hun verhalen. Zoals docent-onderzoeker Birol Ona. Tussen overwegend Nederlandse collega’s beseft Birol dat hij een voorbeeldfiguur is voor studenten met een niet-Nederlandse achtergrond. Hij vertelde eerder in een interview hoe hij zijn studenten inspireert door zijn persoonlijke verhaal te vertellen en zijn ervaringen te delen, zowel pijnlijke als positieve. Dat past ook bij zijn cultuur: kennis overdragen via verhalen.

De dialoog gaat ook in op de grenzen en valkuilen van de dialoog. Zijn er onderwerpen taboe of te ingewikkeld om aan te kaarten? Wat doe je als studenten er extreme standpunten op na houden? Hoe creëer je een veilige ruimte (safe space) binnen de klas en de school, hoe ziet zo’n veilige ruimte eruit en wat zijn de spelregels?

Interesse? Meld je aan!
De ‘diversiteitsdialoog’ vindt plaats op donderdag 29 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Welk gevoel roept het thema diversiteit op bij mensen en hoe voer je een dialoog hierover? Twee docenten, twee studenten en Inholland-collegelid Mieke van den Berg gaan onder leiding van presentator Bahram Sadeghi in gesprek. Collega's van Inholland kunnen het gesprek online live volgen via Zoom, meld je aan!

*De foto bij het artikel is genomen vóór de coronaperiode.