Haarlem,
25
september
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

Kom jij naar de Inholland Parade?

Aftellen naar het lustrumfeest. Nog 3 dagen!

Hogeschool Inholland bestaat 15 jaar. We tellen wekelijks af naar de Inholland Parade, hét lustrumfeest van 28 september, met interviews met iedereen die een activiteit organiseert. Deze week een samenvatting van alle interviews die je de afgelopen maanden hebt kunnen lezen. Wat ga je zien tijdens de Inholland Parade?

Wat is jouw favoriete nummer?
Jack Croes: “Serieus, als ik aan een Parade denk hoort een Silent Disco hier onherroepelijk bij. Drankje in de hand en hoofdtelefoon op terwijl jij geniet van de muziek en voor omstanders een grappige vertoning neerzet. Leuk toch?!”
Jij bepaalt de muziek tijdens de silent disco. Wie is jouw favoriete artiest? Wil je swingen op Earth, Wind and Fire? Rocken op de Foo Fighters? Of meezingen met de Spice Girls? Geef het door in een reactie onder het bericht Wat is jouw favoriete muziek?.

Kunstzinnig
Wim Berkers organiseert samen met Ruth van Werven en Lida van Stralen een expositie. Wim maakt in zijn vrije tijd schilderijen, grafisch werk (etsen, hout- en linosneden) en gedichten. Ruth van Werven: “We gaan een expositieruimte inrichten op de feestlocatie waarin je het werk van collega’s kunt bewonderen. Daarnaast is er ook een ruimte waarin collega’s die daar zin in hebben kunnen schilderen of speksteen bewerken. Weten waar Wim trots op is? Klik hier!

100% Inholland band
“We gaan lekker een beetje rocken. Ik hoop dat de collega’s dat kunnen waarderen. Zo niet? Dan doen we het toch!” zegt Olav Rülander met een knipoog. Samen met Marnix Eysink-Smeets, Robert Warmerdam, David Reisner en Goof de Vor vormt hij de 100% Inholland band. Wil jij weten welke herinneringen het meest zijn bijgebleven bij Olav? Lees hier het artikel.

De verhalen van de spin Anansi
Tijdens de Inholland Parade neemt Edith Bouthisma je mee in de verhalen van de spin Anansi, een van oorsprong Afrikaans fabeldier met magische krachten waarover vele verhalen de ronde doen. Edith: “De verteltraditie van de spin Anansi hebben een prachtige plek gekregen in ons Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ik neem jullie mee in de voetsporen van ons slavernijverleden. Verhalen die gaan over onze gemeenschappelijke geschiedenis en de relatie met het heden. Verhalen die zijn geschreven in de driehoek Ghana, Cariben en Nederland. Verhalen van de spin Anansi, Compa Nanzi of Aunt Nancy.” Wat zijn de hoogtepunten van 15 jaar Inholland van Edith? Lees het hier!

Een optreden van Van Nature staat voor een avond zweten, meezingen en lol maken.
“We hopen dat onze collega’s gaan dansen” zegt Geert Plug. Hij vormt samen met Gijs Coffeng, Richard Geijteman, Serge Kramer, Ben Kruisselbrink en Aswintha Weidema de band Van Nature. De band bouwt een repertoire op van niet alledaagse covers, songs die iedereen kent, maar die niet vaak worden gehoord. Geert: “Dat is soms een uitdaging. De playlist varieert van klassiekers als Radar Love en Walk This Way tot vergeten hits als The Boys Are Back in Town (Thin Lizzy) en Piece of the Rock (Mothers Finest).

Ook de Nederlandstalige klassiekers worden niet vergeten. Recente hits als Alles is liefde, maar ook The Scene-classic Iedereen is van de wereld staan regelmatig op het repertoire. Waarom was 2012 een bijzonder jaar voor Geert? Je leest het hier.

Van IVT naar een podium vol met fantastische muzikanten
Een IVT-feestband met Zefanja Sminia op drums, Richard Visscher op basgitaar, David Reisner op gitaar, Bob Groothuis op toetsen, Johan de Boer op accordeon, Arthur van Alten op cello, Willem Vogel op trompet en Jacqueline Kleimann als leadzangeres. Dat wil je niet missen toch? Meer lezen over de samenstelling van deze band? Klik hier!

Wil jij in de voetsporen treden van Adam Curry, Edwin Evers, Tineke de Nooij en Giel Beelen?
Kom tijdens het feest radio maken bij Inholland Radio. Sieb Kroeske is de initiatiefnemer: “Met collega’s wil ik graag live radio maken. Het medium is allang niet meer alleen audio, maar bestaat ook uit beeld en extra informatie. Dat wil ik graag laten zien. Ik hoop dat onze radiostudenten veel vragen kunnen stellen aan onze collega’s en ik verwacht veel interessante verhalen en herinneringen op te halen.” Wil jij weten waar Sieb het meest trots op is? Klik dan hier!

'Lef hebben om te kunnen lachen’
Communicatiedocent van Inholland Rotterdam, Jaap Versluis, geeft een unieke cabaretvoorstelling waar hij alle docenten op een humoristische manier een spiegel voor wil houden. humoristische manier een spiegel voor wil houden. “De laatste jaren zijn de formuliertjes bij examens enorm toegenomen. Alles onder het mom van kwaliteitsverbetering. Maar de vraag is of dit het onderwijs echt ten goede is gekomen. En of wij als, als docenten, voldoen aan de criteria die wij onze studenten opleggen. Dat is de vraag! Kortom, genoeg voer voor een humorvolle voorstelling”, zegt Jaap. Weten waarom Jaap trots is geen excel-docent te zijn? Klik hier!

'West meets Middle East'
Hozan Salayi brengt als singer-songwriter westerse popmuziek ten gehore met invloeden uit het Midden-Oosten. “Ik ga een mix zingen tussen Engelstalige en Arabische, Koerdische en Perzische popnummers”, zegt Hozan. Waar proost Hozan op tijdens de Inholland Parade? Lees het hier!

Het enige echte Inholland Orkest
Samen met Pabo-docent Hans van Eerden stelt Ria Paulides een klassiek orkest samen bestaande uit Inholland-collega's. "Ik heb leuke herinneringen aan het orkest waarin ik jaren geleden op een Show & Share heb meegespeeld. Dat moet op het lustrumfeest toch weer kunnen lukken!" Meer lezen over de samenstelling van het orkest? Klik op deze link!