Haarlem,
17
oktober
2018
|
11:36
Europe/Amsterdam

Kort nieuws 17 oktober 2018

VPRO’s 3voor12 op bezoek in Den Haag en Haarlem, de vorderingen van de windwagen in Alkmaar, de aanpak van kamernood, toetsing op Engels in het hoger onderwijs en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Tour de Machine bij Inholland Den Haag
Wellicht ken je podcast De Machine al, waarbij Niels Aalberts en Atze de Vrieze van VPRO’s 3voor12 je bijpraten over ontwikkelingen in de muziekbranche. Eind oktober stappen beide heren in de tourbus en gaan langs hogescholen en popacademies. Daar gaan ze in op onderwerpen die studenten graag uitgediept zien. Op dinsdag 30 oktober wordt ‘De Machine’ vanaf 16.00 uur live uitgezonden vanuit het auditorium van Inholland Den Haag en op 1 november zijn Niels Aalberts en Atze de Vrieze in Haarlem (van 13.30 tot 16.00 uur in auditorium L101). Inholland Radio doet verslag. Studenten en docenten met interesse in de muziekindustrie kunnen hierbij aanwezig zijn. Kom je naar Den Haag? Meld je voor 25 oktober aan via lio.dorotaal@inholland.nl.

Melding verdachte buitenlandse nummers
Telefoongesprekken vanuit Nederland naar mogelijk frauduleuze buitenlandse nummers gaat Vodafone voortaan voorzien van de melding: ''Let op, u belt naar een buitenlands nummer. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Wilt u dit niet, verbreek dan de verbinding''. Dit geldt dus ook mobiele telefoons van collega’s van medewerkers Inholland. De telecomprovider hoopt dat hierdoor minder klanten onnodig kosten maken en het aantal klachten over deze vorm van fraude daalt.

Windwagen in Alkmaar

Doe mee aan de Impactprijs 2018
Ben jij bezig met een project die op een of andere manier impact heeft op voedsel, klimaat en/of leefbaarheid? Doe dan mee aan de Impactprijs 2018. Alle initiatieven die laten zien hoe belangrijk de groene sector is dingen mee naar de prijs. Kanshebbers worden uitgenodigd voor de Manifestatie GroenPact op 16 januari. In GroenPact, waarbij ook Inholland Delft is aangesloten, slaan bedrijven, onderwijs en overheid de handen ineen om groene kennis en innovatie in Nederland te versterken.

Off we go! NVAO gaat Engels toetsen
Waarom is deze opleiding eigenlijk in het Engels? Vanaf februari gaan de keurmeesters van het hoger onderwijs die vraag stellen in de zesjaarlijkse accreditatie van opleidingen. De opleidingen moeten straks uitleggen hoe de gekozen onderwijstaal bijdraagt aan de kwaliteit van de opleidingen, schrijft het ministerie van Onderwijs. Ook wordt het taalniveau van docenten beoordeeld. (Hoger Onderwijs Persbureau)

'Nederlands hoger onderwijs opvallend ondernemend'
Nederland is een schoolvoorbeeld als het gaat om innovatie en ondernemerschap in het hoger onderwijs, vinden internationale deskundigen. Andere landen kunnen ervan leren, denken ze. In opdracht van de economische samenwerkingsorganisatie OESO en de Europese Commissie onderzochten internationale deskundigen wat Nederlandse hogeronderwijsinstellingen doen aan valorisatie, oftewel het creëren van waarde voor de economie en de samenleving. Ze gingen bij negen onderwijsinstellingen op bezoek en bogen zich over het beleid. (Hoger Onderwijs Persbureau)

 

Oplossing voor kamernood: lokaal maatwerk en betere prognoses
Onderwijsinstellingen, verhuurders en gemeenten willen beter samenwerken om de kamernood onder studenten te lijf te gaan. Betrouwbare cijfers, een lokale aanpak en goede voorlichting vormen de pijlers van het nieuwe beleid. Alle betrokken partijen, van studenten tot de ministeries van Onderwijs en Binnenlandse Zaken, zetten in Rotterdam hun handtekening onder het nieuwe Actieplan studentenhuisvesting 2018 - 2021. Het moet een langetermijnoplossing bieden voor het kamertekort waar veel studentensteden mee worstelen. Over tien jaar moeten vraag en aanbod in evenwicht zijn.(Hoger Onderwijs Persbureau

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.