Haarlem,
24
september
2018
|
14:01
Europe/Amsterdam

Kort nieuws

Een mega-excursie naar de Zaanse schans, beelden van collega’s tijdens de Dam tot Damloop, berichten uit politiek Den Haag en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Mega-excursie naar Zaanse Schans
Alle eerstejaars Tourism Management waren onlangs te gast bij de Zaanse Schans. Met meer dan 2,2 miljoen bezoekers is deze verzameling (industrieel) erfgoed de grootste gratis attractie van Nederland. De meeste bezoekers komen uit landen als Duitsland, Spanje, de VS en China en zijn op zoek naar het traditionele beeld van draaiende molenwieken in een typisch Hollands landschap. Directeur Maarten van der Meer gaf een presentatie over de toekomst van de Schans. Over de uitdagingen bijvoorbeeld die de bescherming van het erfgoed met zich meebrengt, zeker gezien de groeiende bezoekersaantallen. De studenten verkenden het terrein vervolgens en sloten de dag af met een oud-Hollandse pannenkoek op het zonnige terras van restaurant De Kraai.

Seminar Medical Imaging/Radiation Oncologie 2018
De masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology organiseert maandag 8 oktober haar jaarlijkse seminar bij Inholland Haarlem. Dit jaar is ‘Verruim je blik’ het centrale thema. Het seminar is bedoeld voor relaties van de opleiding, geïnteresseerde medische beeldvormings- en bestralingsdeskundigen, docenten van de opleiding MBRT en alumni van de masteropleiding. Ga naar de website voor het programma en meer informatie. 

CDA-jongeren: “Studenten volgend jaar armer dan nu”
Mensen krijgen volgend jaar meer te besteden, beloofde het kabinet vorige week. Maar voor studenten geldt dat niet. Zij verliezen volgend jaar zo’n twee procent aan koopkracht. Dat stelt het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Voor universitaire studenten gaat het om een daling van 2,37 procent. Hbo-studenten leveren ongeveer 1,9 procent in. Want de inkomsten van studenten stijgen niet, terwijl de huur, de zorgpremie en het collegegeld wel omhooggaan. Door de btw-verhoging worden bovendien de alledaagse boodschappen duurder. (Hoger Onderwijs Persbureau)

Kamer heeft genoeg van lange wachttijden bij DUO
De Nationale Ombudsman en de Tweede Kamer willen dat de Dienst Uitvoering Onderwijs veel sneller de telefoon opneemt als studenten bellen met een vraag. “We zijn het een beetje zat.” De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen kreeg de laatste maanden opvallend veel klachten van studenten en oud-studenten, schrijft hij. Ze zouden vaak dertig minuten tot een uur in de telefonische wachtrij staan en soms zelfs helemaal niet worden geholpen: ze krijgen dan te horen dat ze op een later moment moeten terugbellen, waarna DUO de verbinding verbreekt. (Hoger Onderwijs Persbureau)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.