Den Haag,
16
mei
2019
|
07:25
Europe/Amsterdam

Landelijk Overleg Study Abroad Advisors bij Inholland Den Haag

erasmus

43 vertegenwoordigers van 18 Nederlandse hogescholen en internationaliseringsorganisatie Nuffic kwamen onlangs naar Inholland Den Haag voor het Landelijk Overleg Study Abroad Advisors (LOSA). Dit om kennis en expertise uit te wisselen op het gebied van internationale uitgaande mobiliteit.

“Het is belangrijk om in contact te blijven met onze collega’s van andere hogescholen: we hebben allemaal als doel om internationale uitgaande mobiliteit zo veel mogelijk te stimuleren en zo goed mogelijk te faciliteren. Dat doel bereiken we sneller als we samenwerken en kennis uitwisselen“, aldus Marion van Tilborg en Susanne van Rodijnen, werkzaam bij het International Office van Inholland en betrokken bij de organisatie.

Rondleiding
Geïnteresseerde deelnemers aan het LOSA-overleg konden ’s morgens een kijkje nemen achter de Inholland-schermen. Een student van leerwerkbedrijf NewB verzorgde de rondleiding en leidde het gezelschap rond langs onder andere het Creative Lab en de studio’s.

Erasmus+ Online Learning Agreement
In het overleg zelf gaf Inholland international officer Ray Seif een presentatie over het gebruik van de Erasmus+ Online Learning Agreement voor stages. Inholland is de eerste hogeschool van de LOSA-deelnemers in Nederland die de digitale versie van dit beursdocument gebruikt.

Na een netwerklunch konden LOSA-leden aanschuiven bij diverse sessies, waar best practices werden uitgewisseld op het gebied van 'Erasmus without Papers', 'Applicaties voor beursbeheer' en 'Crisismanagement'.

Volgende bijeenkomst in november
Het LOSA-overleg wordt jaarlijks door een andere Hogeschool in Nederland georganiseerd en gehost. Voor de volgende LOSA-bijeenkomst in november is Hogeschool Inholland opnieuw gastheer, dit keer in Amsterdam. In 2020 geven we het stokje door aan een andere hogeschool.

Wil je meer weten over studie, stage, gastdocentschap of training in het buitenland? Neem dan contact op met het International Office van jouw Inholland-locatie.