Den Haag,
16
september
2019
|
07:26
Europe/Amsterdam

Lichaamstaal; je mannetje staan

Netwerkbijeenkomst voor vrouwelijk leidinggevenden

Denise Dechamps

Ben je vrouwelijk leidinggevende en geïnteresseerd in de effecten van lichaamstaal en uitstraling? Kom vrijdag 1 november naar de netwerkbijeenkomst bij Inholland Den Haag. Onder leiding van Denise Dechamps ga je met collega's, waaronder collegevoorzitter Jet de Ranitz, aan de slag met het thema. Hoe bewust ben jij van je lichaamstaal en het effect ervan?  

Leiderschap, beweeglijkheid en cultuur zijn belangrijke elementen in ons personeelsbeleid. Daarmee brengen we onze missie dichterbij. Onderzoek toont aan dat lichaamstaal en uitstraling een veel groter effect heeft dan we denken. Weet je bijvoorbeeld dat de uitstraling van sollicitanten meer invloed heeft op potentiële werkgevers dan de feiten op hun CV? Dat artsen vaker aangeklaagd worden op basis van hoe ze non-verbaal communiceren, dan op basis van hun daadwerkelijke handelingen? En dat we op basis van de lichaamstaal van politici kunnen voorspellen of zij verkozen zullen worden?  

Er wordt vaak gedacht dat uitstraling een statisch gegeven is, een kwestie van ‘je hebt het of je hebt het niet’. Maar in werkelijkheid is het veelal een kwestie van non-verbale communicatie. In deze training worden ogenschijnlijke ongrijpbare begrippen zoals ‘uitstraling’ en ‘overtuigingskracht’ concreet, tastbaar en bovenal bereikbaar. 

Je krijgt training van Denise Dechamps. Denise is psycholoog, gecertificeerd lichaamstaalexpert en de oprichter van Body Language Academy. Al ruim 10 jaar houdt zij zich bezig met het bestuderen van menselijk gedrag. Naast de vele training die zij hierover geeft is zij een veelgevraagd spreker en bekend van radio en tv (RTL4, RTL Z, SBS6, BNR, Radio1). 

Ben je vrouwelijk leidinggevende? Doe je mee?  Vrijdag 1 november, 9.00-12.30 met aansluitend een lunch in de Mauritszaal te Den Haag. Je kunt je aanmelden via het leerportaal Professionaliseren@inholland