Haarlem,
19
juni
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Life Sciences & Health Mission VWS

Life sciences and health mission

Marije Deutekom, lector Kracht van Sport, en Vera van Waardenburg, manager Onderwijs & Onderzoek cluster paramedisch en Sport, zijn vorige maand in Sao Paulo geweest in het kader van een economische handelsmissie geïnitieerd door VWS.

Op deze handelsmissie was een flink aantal kennisinstellingen vertegenwoordigd (o.a. Hogeschool Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Haagse Hogeschool, LUMC, UMCG, VU), evenals vertegenwoordigers van bedrijfsleven en de overheid.

Hospitalar
Op de Hospitalar, de grootste gezondheidszorgbeurs in Zuid-Amerika, konden bedrijven en studenten informatie krijgen over ons onderwijs, onderzoek en samenwerking met het werkveld, alles op het vlak van Health and Technology. Aan deze beurs was een e-health-symposium gekoppeld waar diverse leden van de missie een interessante presentatie hebben gegeven over de ontwikkelingen binnen de Healthcare and technology in Nederland en recente activiteiten van de kennisinstellingen.

DACT-Wheel-project
Een andere belangrijke reden om mee te gaan met deze missie is dat deze reis gecombineerd kon worden met een bezoek aan het academisch ziekenhuis en universiteit van Campinas, een stad vlakbij Sao Paulo, om het lab van prof.dr. Alberto Cliquet te bezoeken. De komende 4 jaar gaat de onderzoeksgroep van Marije met hen samenwerken binnen het DACT-Wheel-project: een project met o.a. het LUMC, de HvA en Inholland, met als doel de ontwikkeling en evaluatie van een digitale leefstijlapplicatie voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of amputatie. Binnen het ziekenhuis en de universiteit van Campinas hebben Marije en Thomas Janssen (hoogleraar revalidatie van de VU/READE) kennisgemaakt met alle onderzoekers en artsen werkzaam in het project.

"We kregen van alles te zien in het lab: Therapie met elektrostimulatie, we spraken met fysiotherapeuten, artsen en onderzoekers en we kregen 10 presentaties van artsen/therapeuten-onderzoekers. Een succesvol en interessant bezoek!" Voor degenen die Portugees kunnen lezen: lees het artikel over het bezoek op de website van het academische ziekenhuis.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.