Haarlem,
15
april
2019
|
15:43
Europe/Amsterdam

Kom ook lunchen met lector Mauro Gallo

Lunchen, luisteren, leren… laagdrempelig en vooral leuk!

Een manier om onderzoek en onderwijs op een inspirerende en toegankelijke manier dichter bij elkaar te brengen, dat is in een notendop waar het bij 'de lunch met de lector' om gaat. “We willen hiermee bereiken dat er meer verbinding ontstaat tussen onderzoek en onderwijs. Er gebeurt zó veel op gebied van onderzoek waar we binnen de opleidingen niets vanaf weten. Terwijl we allemaal Inholland zijn!” Daniëlle Leentjens, teamleider Informatica, biedt met deze eerste lunch lector Mauro Gallo (Biomimicry) een platform om te vertellen waar hij mee bezig is. “Hopelijk volgen er nog meer lectoren.” De lunch vindt donderdag 18 april plaats bij de Start Up Campus in Haarlem

Vanuit haar functie had Daniëlle onlangs met haar collega-teamleiders van TOI een gesprek met een aantal lectoren. “Zij gaven aan dat de aansluiting tussen onderwijs en onderzoek zo moeizaam tot stand komt. Een lector krijgt subsidie voor een onderzoeksproject en heeft vervolgens mensen nodig om daarbij te helpen. Super interessant en leerzaam, maar uit het onderwijs krijgen ze lang niet altijd de respons waar ze op hopen. Daar dragen de opleidingen zelf ook aan bij – ik steek hierbij de hand in eigen boezem – we hebben het onderwijs behoorlijk dichtgetimmerd.” Samen met Jorien Stoop, Community manager bij de Start Up Campus Haarlem, bedacht ze een manier om onderwijs en onderzoek dichter bij elkaar te brengen. Dat werd de lunch met de lector, een laagdrempelige manier om kennis met elkaar te delen. Jorien vult aan: “Studenten en docenten weten vaak niet wat er op gebied van onderzoek gebeurt. En als je het niet weet, kan je ook niet bijdragen.”

DWDD University Colleges
Bij hun plannen zijn Daniëlle en Jorien geïnspireerd door de succesvolle DWDD University Colleges. “Geweldig vind ik die colleges! De professoren en lectoren weten zo gepassioneerd over hun onderzoek te praten. Waarom zou dat bij Inholland niet kunnen? We hebben lectoren, studenten, docenten en de ruimte: SUCH. Een broodje erbij en lekker luisteren, klaar ben je toch?” Voor Daniëlle stond gelijk vast wie ze hiervoor vanuit Informatica wilde benaderen. “Mauro Gallo van Biomimicry! Als je leest over zijn onderzoek, is het heel ver van je bed allemaal. Maar zodra hij erover begint te vertellen, echt, dan hang je aan zijn lippen. Zijn onderzoek gaat over kleine robotbijtjes. Bij gebrek aan bijen nemen zij het proces van het bestuiven van bloemen en planten over. Fascinerend. En hij weet het met zo veel enthousiasme te brengen.”

Kom ook lunchen met de lector
De lunch met lector Mauro Gallo is de eerste in een, naar Jorien hoopt, terugkerende reeks van lunches bij SUCH. Ze heeft alle lectoren van Inholland aangeschreven met de vraag of zij ook een lunch willen verzorgen. “Het college bedoel ik dan, niet de lunch zelf. Het is de bedoeling dat een lector vooraf contact legt met een opleiding, of andersom natuurlijk. De opleiding verzorgt de lunch en nodigt studenten en docenten uit.” Dat is ook zo gegaan bij Informatica. Daniëlle: “Ik heb onze tweedejaarsstudenten vrij geroosterd zodat ze in de gelegenheid zijn om te komen. Als zij zich vooraf aanmelden, dan krijgen ze een eenvoudige lunch aangeboden.” Jorien haast zich om te zeggen dat iedereen, ongeacht opleiding, Inholland-vestiging of aanmelding, welkom is. “Al kom je op het laatste moment nog even snel binnen, dan is dat geen enkel probleem. Alleen moet je dan wel zelf je broodje meenemen.”

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 18 april
  • Tijd: van 12.00 uur tot ongeveer 13.30 uur
  • Waar: Start Up Campus Haarlem
  • Voor: studenten, docenten en iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is
  • Aanmelden kan hier 

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.