10
mei
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

Maak je subsidieaanvraag succesvol met de Subsidiedesk

Subsidieaanvraag met subsidiedesk

De ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen ging de afgelopen decennia als een speer. Daarnaast zijn de financieringsmogelijkheden voor dit type onderzoek de afgelopen tien jaar enorm meegegroeid, wat prachtige kansen biedt voor onderzoekers bij Inholland. Maar hoe schrijf je eigenlijk een succesvolle subsidieaanvraag? De Subsidiedesk staat voor je klaar om je op weg te helpen!

Explosieve groei onderzoeksbudgetten
Regieorgaan SIA, de grootste financier van praktijkgericht onderzoek, zag de investeringen in de afgelopen jaren stijgen van ruim 20 miljoen euro in 2016 naar bijna 60 miljoen euro in 2021. Naast SIA zijn er nog tal van andere (inter)nationale subsidies beschikbaar gekomen voor onderzoekers en praktijkpartners. We doen als hogeschool steeds meer op het gebied van praktijkgericht onderzoek en dit draagt zowel inhoudelijk als financieel bij aan de positionering van onze hogeschool.

Hulp bij subsidieaanvraag
Wil je gebruikmaken van een subsidieregeling en een aanvraag op het gebied van onderwijs of onderzoek voorbereiden? De collega’s van de Subsidiedesk helpen je graag. Zij monitoren niet alleen de aanvragen, maar denken ook actief mee door kansen en mogelijkheden te identificeren voor je onderzoeksidee. Zo kunnen ze helpen met het vinden van partners of (aanvullende) financiering, het beoordelen en tegenlezen van conceptvoorstellen en het bewaken van de interne procedures. Bij het schrijven van een aanvraag of het maken van een 'viability assessment' voor Europese subsidieprogramma's werkt de Subsidiedesk nauw samen met adviesbureau Nehem.

Workshop Subsidieaanvragen voor beginners
De Subsidiedesk is naast het monitoren en begeleiden van aanvragen ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van kennis over subsidies. Zo organiseert het de workshop ‘Subsidieaanvragen voor beginners’ op 5 en 6 juni in Haarlem en Rotterdam (van 9:30 tot 12:45). Tijdens deze interactieve sessie werkt de Subsidiedesk samen met Nehem aan een aantal belangrijke thema's voor het schrijven van een succesvol subsidievoorstel. Deze workshop is specifiek bedoeld voor collega's met beperkte ervaring in het aanvragen van subsidies en wordt alleen op locatie gegeven. In het najaar volgt er een workshop voor gevorderden.