Den Haag,
27
februari
2020
|
14:03
Europe/Amsterdam

UPDATE - Maatregelen Inholland inzake Corona-virus

stock-photo-person-wearing-protective-mask-against-transmissible-infectious-diseases-and-as-protection-against-224569057.jpg

Momenteel heeft het Corona-virus zich verder verspreid. Ook in Nederland is het virus inmiddels geconstateerd. Verder gaat het met name om Italië en Zuid-Korea, en zijn er ook in diverse andere Europese landen gevallen bekend. Ten aanzien van reizen, studiereizen en exchange volgt het College van Bestuur de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) en de gezondheidsadviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Bij een reisadvies code rood of oranje wordt er geen toestemming gegeven om naar betreffende gebieden te reizen. Bij code geel in een gebied waar Corona heerst adviseren we om een goede risicoanalyse te maken voor de reis: afwegen of de reis in kwestie nodig/noodzakelijk is, nagaan of er maatregelen in het land zijn getroffen waardoor reizen moeilijk wordt gemaakt of dat scholen/bedrijven dicht blijven door het virus, etcetera. Sowieso adviseren wij de website van BZ goed in de gaten te houden. De adviezen kunnen door de snelle ontwikkelingen immers weer veranderen. Dit geldt ook voor (toekomstige) reizen naar andere landen.

Contact met studenten in Corona-gebieden
Momenteel neemt het International Office contact op met alle exchange-studenten die in Italië verblijven om na te gaan hoe het met hen gaat en of ze problemen ondervinden. Daarnaast houden we nauw contact met studenten die in de regio van China studeren, bijvoorbeeld Zuid-Korea. Als blijkt dat studenten hun stage of uitwisseling niet kunnen voortzetten door de gevolgen van het virus zullen we samen met de met de opleidingen kijken welke alternatieven mogelijk zijn.

Aankomende reizen
Voor aankomende reizen, studiereizen en uitwisselingstrajecten geldt in principe dat studenten en medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor een goede voorbereiding zoals het maken van een risicoanalyse van het gebied, maar ook het regelen van de benodigde verzekeringen. Medewerkers die voor werk op reis gaan dienen zich aan te melden bij de verzekeraar allriskshop.nl/inholland. Voor studenten geldt dat er een collectieve reisverzekering is afgesloten voor korte studiereizen voor groepen studenten, hierin is niet voorzien in een annuleringsverzekering. Voor individuele reizen, stages, afstudeeropdrachten en vakanties geldt dat studenten zelf een reisverzekering moeten afsluiten. Studenten dienen zich verplicht te registreren in MoveOn als ze op reis gaan zodat we contact met hen kunnen opnemen bij calamiteiten.

Check voor de laatste reisadviezen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vragen en antwoorden over het Corona-virus vind je op de site van het RIVM.

Lees ook: Corona - Wat kun je zelf doen?

Heb je meer Inholland-specifieke vragen met betrekking tot het Corona-virus? Mail naar communicatie@inholland.nl