Den Haag,
16
juli
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Marcel Nollen verruilt Inholland voor VU Amsterdam

Marcel Nollen

Marcel Nollen neemt afscheid als lid van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland en gaat per 1 oktober 2019 aan de slag bij de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU). Marcel wordt, na een eerste periode van kennismaking en overdracht, lid van het College van Bestuur van de VU. “Ondanks dat ik het nog steeds heel erg naar mijn zin heb bij Inholland, kijk ik ook uit naar deze nieuwe stap die ik ga maken,” aldus Marcel Nollen over zijn vertrek.

Marcel Nollen begon in 2012 als collegelid bij Hogeschool Inholland. Marcel: “Ik ben er trots op om bijna acht jaar een bijdrage te hebben mogen leveren aan het herstel en de doorontwikkeling van onze hogeschool. Inholland staat er goed voor. Een prachtige hogeschool met veel energie en veerkracht, maar vooral een enorme positieve maatschappelijke impact voor studenten en werkveld. Ik ga veel collega’s missen met wie ik al die tijd met veel plezier heb samengewerkt”.

Marcel was onder andere verantwoordelijk voor financiën en businesscontrol, HRM, vastgoed, huisvesting en ICT. Ook de regio Rotterdam-Dordrecht-Delft en de domeinen Business, Finance & Law en Agri, Food & Life Sciences behoorden tot zijn portefeuille. Bij de VU zal hij als bestuurder verantwoordelijk worden voor alle facetten van de portefeuille bedrijfsvoering.

‘Afscheid van een geweldige collega’
“Marcel is een geweldige collega die niet alleen zijn portefeuille van buiten kent, maar ook over alle andere facetten van Inholland meedenkt en -doet,” aldus Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz. “Zijn steun, humor en kritische geest zijn me dierbaar en die ga ik zeker missen. Deze stap gun ik hem en de VU van harte. We gaan gewoon verder met samenwerken, maar dan in een andere rol.”

Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van Inholland, vult aan: “Marcel Nollen heeft veel voor Inholland betekend in een lastige periode. Hij heeft die uitdaging uitstekend opgepakt en voegde er met initiatieven als de ’Wij Inholland award’ ook een positieve impuls aan toe. Inholland is weer gezond en we plukken volop de vruchten van wat hij samen met alle collega’s heeft neergezet. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij aan deze hogeschool heeft bijgedragen.”

Invulling vacature lid College van Bestuur
Met het vertrek van Marcel ontstaat binnen het College van Bestuur een vacature. De Raad van Toezicht pakt de werving van zijn opvolger na de zomervakantie op in overleg met het CvB en de Hogeschool Medezeggenschapsraad. Tot de vacature is vervuld, stelt de Raad van Toezicht een interimbestuurder aan om de portefeuille van Marcel Nollen in het CvB waar te nemen. Hiervoor worden op korte termijn voorbereidingen getroffen. Na de zomervakantie zal de Raad van Toezicht de organisatie hier nader over berichten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.