Haarlem,
15
januari
2019
|
09:51
Europe/Amsterdam

Marij Urlings: 'Word ook een deelraadheld!'

Een steentje bijdragen aan het steeds beter maken van je opleiding, je vestiging en de hele hogeschool? Meedenken hoe we studenten en werkveld beter betrekken bij de ontwikkeling van innovatief onderwijs en onderzoek? Dan zoeken we jou! Stel je snel verkiesbaar voor onze deelraden en praat mee over dit soort onderwerpen. Samen met andere studenten en medewerkers. Marij Urlings, hogeschooldirecteur, is de overlegpartner voor de deelraad van het Domein Creative Business en de vestiging Amsterdam/Diemen en vergadert met hen. Ze vertelt waarom de deelraad voor haar onmisbaar is.

De deelraad geeft me een andere blik op de werkelijkheid
"De leden van de deelraad weten wat er speelt onder medewerkers en studenten. En ze hebben informatie vanuit verschillende invalshoeken uit alle lagen van de organisatie. Ze zien bijvoorbeeld wat onze meerjarenplannen concreet betekenen voor de (internationale) studenten. Ook horen ze vragen, problemen en ideeën van studenten en medewerkers anders. Dat is erg belangrijke feedback, die ik zonder deelraden niet zou krijgen."

We gaan voor draagvlak
"Alle deelraden van Inholland praten met hun achterban. Ze kunnen plannen en beslissingen dan goed aan ze uitleggen. Dit vergroot het draagvlak van beleid binnen heel Inholland. Draagvlak is belangrijk in elke organisatie."

Goed naar elkaar luisteren is het allerbelangrijkste
"We zorgen altijd voor een open gesprek, want alleen zo komen we tot inhoud en kwaliteit. Soms zijn gesprekken wel eens lastig. Maar eigenlijk komen we er altijd wel uit als we vragen wat de ander nou eigenlijk bedoelt. Zo krijgen we begrip voor elkaars situatie. Wij dachten bijvoorbeeld dat we het studenten makkelijker maakten met ons systeem om gemaakte opdrachten digitaal te kunnen inleveren. Maar de deelraad confronteerde ons ermee dat de implementatie niet overal soepel verliep. Die informatie koppelden we terug naar de opleidingen. Nu weten de medewerkers beter hoe ze het systeem goed kunnen implementeren."

De leden van de deelraad zijn eigenlijk helden
"Ze bespreken alle stukken van een heel jaar in zes vergaderingen. Tussen de vergaderingen door hebben we contact in de deelcommissies, bijvoorbeeld over een begroting. Maar verder overleggen we vooral tijdens vergaderingen. Om effectief te vergaderen, moet je op elkaar zijn ingespeeld. Net als in elke organisatie wisselt de samenstelling van de deelraad regelmatig. Dat is toch steeds weer even wennen en vooral inwerken. Het is daarom ook extra knap dat dit de deelraad steeds weer lukt."

Is de deelraad iets voor jou?
Je leest het: een deelraad is onmisbaar om Inholland een steeds betere hogeschool te maken. Maar dat niet alleen:

  • Je kunt je eigen ideeën kwijt.
  • Je krijgt inzicht in wat er speelt in een hogeschool.
  • Je leert begrijpen hoe verschillende organisatielagen met elkaar samenwerken.
  • Je leert hoe we gaan van beleid naar uitvoeren en het weer verbeteren daarvan.
  • Natuurlijk doe je hele leuke contacten op, waarmee je je netwerk enorm uitbreidt.

Snel naar de website
Via de verkiezingspagina stel je je kandidaat. Dit kan nog tot vrijdag 18 januari 2019 om 17.00 uur. De verkiezingen zijn van 4 tot en met 8 februari 2019. Misschien wel het begin van jouw geweldige deelraadavontuur. Wie weet tot binnenkort!