Haarlem,
23
april
2018
|
13:23
Europe/Amsterdam

Masterdiploma's, gastcollege Jan Slagter, BFL in Oost-Europa en meer...

Kort nieuws 23 april 2018

De tweede diploma-uitreiking dit studiejaar voor masterstudenten Leren & Innoveren, financiële vraagstukken in Oost-Europa, veranderende wetgeving in het toerisme, Jan Slagter op bezoek in Haarlem en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Diploma’s voor masterstudenten Leren & Innoveren
13 studenten van de Inholland-master Leren & Innoveren mochten eerder deze maand hun diploma in ontvangst nemen tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Inholland Den Haag, in gezelschap van veel familieleden en vrienden. Voor het eerst waren er twee diplomamomenten in één studiejaar. Oktober jongstleden kregen 25 studenten ook al hun felbegeerde papiertje. De master Leren & Innoveren is één van de Topopleidingen van Inholland [link naar bericht]. “Wij zijn trots op onze alumni en studenten. Veel collega’s volgen ook deze master, zodat ze een mooie bijdrage kunnen leveren aan onderwijsontwikkeling in hun eigen opleiding”, aldus opleidingsmanager Judith Amels.

Werken aan duurzame financieringsvraagstukken in Praag
Een intensieve week vol gastcolleges, bedrijfsbezoeken en een kennismaking met de Tsjechische hoofdstad Praag, beleefden studenten van de opleidingen Business Studies en Finance & Control begin deze maand. Zij bezochten Tsjechië in het kader van het Intensive Programme Sustainable Banking & Finance, gehost door de Praagse Partneruniversiteit VFSF. De week bestond vooral uit (samen)werken in internationale groepen aan vraagstukken rondom duurzaam financieren. De begeleiding was in handen van de meegereisde docenten. Voor Hogeschool Inholland waren dit Luc Salemens en Twan Franken. Een mooie gelegenheid om de banden aan te halen en ervaringen uit te wisselen. De week werd afgesloten met een galadiner bij het Vitkov National Monument, één van de meest bijzondere plekken van Praag.

Inholland-docenten op missie in Tbilisi
Docenten Jorn van Rij (Rotterdam) en Erwin Tuin (Alkmaar) hebben begin april vanuit het Domein Business, Finance & Law lessen verzorgd aan de Guram Tavartkiladze Teaching University (GTTU) in Tbilisi, Georgië. Jorn richtte zich op sociaalwetenschappelijke onderzoekvaardigheden voor rechtenstudenten, met de focus op criminologisch praktijkgericht onderzoek. Studenten hebben daarop ook veldwerk gedaan in het centrum van Tbilisi. Erwin verzorgde lessen financial reporting. De studenten gingen aan de slag met diverse berekeningen en verdiepten zich in de rol en aanwezigheid van internationale accountancykantoren in en rond de hoofdstad. Aan het einde van de intensieve week kregen de studenten een certificaat voor de deelname aan dit extra curriculaire programma. John en Erwin gaven ook tekst en uitleg over het internationale deel van ons curriculum, mede om de reeds bestaande onderlinge samenwerking te verankeren en waar mogelijk te intensiveren.

Dit bezoek mogelijk dankzij een Erasmus+ mobiliteitsbeurs waarvoor het Domein BFL subsidie heeft gekregen. Hiervan maken zowel docenten als studenten gebruik. Heeft jouw opleiding ook interesse in mobiliteitsbeurzen buiten Europa? Meer informatie vind je op erasmusplus.nl. Je kunt ook contact opnemen met Petra Hogendoorn (petra.hogendoorn@inholland.nl).

Touroperator of reisagent: een old-school discussion!
Tientallen reisagenten uit de regio Amsterdam kregen bij Inholland in Diemen voorlichting over de veranderende Europese wetgeving met betrekking tot het aanbieden en verkopen van pakketreizen. De bijeenkomst was georganiseerd door de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemers) in samenwerking met de opleiding Tourism Management. Een pakketreis bestaat doorgaans uit een combinatie van vervoer, verblijf, eventuele autohuur en excursies of rondleidingen. In de wetgeving, onder meer aangepast om consumenten beter te beschermen, is er nu altijd sprake van een pakket als er twee of meer van genoemde elementen gecombineerd worden en is de desbetreffende agent ook aansprakelijk als organisator, terwijl hij eerst alleen ‘doorgeefluik’ was. Ook krijgen consumenten onder andere meer tijd (24 in plaats van 12 maanden) om een klacht in te dienen over een geleverde dienst.

‘Bouw jaarlijks 2000 betaalbare studentenwoningen!’
Om het grote tekort aan studentenwoningen op de agenda te brengen van de coalitiebesprekingen voor het nieuwe college van Amsterdam, heeft Coalitie Kennisstad een brief gestuurd aan college-informateur Maarten van Poelgeest. Inholland-collegelid Marcel Nollen is één van de ondertekenaars van de brief. Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie en woningbouwcorporaties DUWO en De Key stellen drie concrete maatregelen voor om het grote tekort aan studentenwoningen terug te brengen: vergroot het aanbod van betaalbare studentenwoningen, investeer in het vervangen van tijdelijke studentenhuisvesting en vergroot mogelijkheden van woningdelen in de bestaande (sociale) voorraad voor studenten rondom de campussen van de kennisinstellingen. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.