Haarlem,
26
februari
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

MBRT en MIRO-master tekenen convenant met Biomedic

Heleen Jumelet, directeur Domein Gezondheid, Welzijn en Sport, en Peter Rutjes, directeur van Biomedic

De bacheloropleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT)  en de master- en post-hbo-opleidingen Medische Beeldvorming en Radiotherapie hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Biomedic, partner van Samsung voor medische apparatuur. Heleen Jumelet, directeur Domein Gezondheid, Welzijn en Sport, en Peter Rutjes, directeur van Biomedic, tekenden de overeenkomst bij Inholland Haarlem.

De overeenkomst helpt Inholland om het onderwijs beter te laten aansluiten op technologische ontwikkelingen en op vragen uit de markt. Bijvoorbeeld bij het up-to-date houden van de inrichting van het skillslab en de kennis van vakdocenten medische beeldvorming is de input van Biomedic belangrijk. Daarnaast gaan studenten onderzoeksopdrachten vanuit Biomedic uitvoeren in het kader van hun stage of afstudeeropdracht.

Luc van Dalen, manager business development van Samsung, was aanwezig bij de ondertekening: “Vanuit Samsung zijn we ook blij met deze samenwerking. Voor Biomedic en Samsung is het belangrijk om contact te houden met de werkvloer. Wij willen een relatie opbouwen met de beroepsbeoefenaar en ontwikkelingen in het onderwijs bijhouden. Met de kennis vanuit ‘bottom-up’ kunnen we beter innoveren. Onze producten zijn bij aflevering nog niet klaar: juist met behulp van (aankomend) beroepsbeoefenaren kunnen we de producten doorontwikkelen. Studenten helpen ons daar ook bij middels opdrachten en afstudeeronderzoeken waarin technische aspecten van de apparatuur aan bod komen.”

Trainingen en onderzoeksopdrachten
Trainingen en post-hbo onderwijs worden in samenspraak ontwikkeld of aangepast bij vragen uit de markt. Inholland kan op verzoek specifieke trainingen verzorgen voor medewerkers van Biomedic en andersom is dat ook mogelijk voor docenten van Inholland, zodat vakdocenten medische beeldvorming op de hoogte blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen en de impact van deze ontwikkelingen op het gebruik van medische beeldvormende systemen.

Daarnaast levert Biomedic jaarlijks een tot twee onderzoeksopdrachten aan voor studenten. Biomedic komt hiermee in contact met bachelor- en masterstudenten en krijgt hierdoor inzicht in potentiële kandidaten voor eventuele vacatures.

De onderzoekslijn Medische Technologie zal Biomedic benaderen voor eventuele participatie en/of (financiële) ondersteuning bij internationale onderzoeksprojecten die door het lectoraat worden uitgevoerd of waar het lectoraat een subsidieaanvraag voor gaat doen. Afhankelijk van de meerwaarde voor Biomedic, besluit Biomedic of participatie en/of ondersteuning mogelijk is. Biomedic kan ook de onderzoekslijn benaderen voor het uitvoeren van, of participeren in, door Biomedic geïnitieerd praktijkgericht onderzoek.

Demonstratie VERT
Na afloop van de ondertekening boden docenten Frank ten Wolde en Eric Plankeel de heren van Biomedics en Samsung een spontane demonstratie van de VERT, een gloednieuw virtueel driedimensionaal bestralingsapparaat in het skillslab van MBRT.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.