Den Haag,
04
oktober
2021
|
10:53
Europe/Amsterdam

'Meedenken en meedoen; onze student als partner'

Hogeschool Inholland komt met plan Nationaal Programma Onderwijs

Stockfoto studenten

In het kader van het Nationaal Programma Onderwijs heeft Hogeschool Inholland, met instemming van de Hogeschool Medezeggenschapsraad, een plan opgesteld. Het plan ‘Meedenken en meedoen; onze student als partner’ is bedoeld om achterstanden in te lopen die zijn ontstaan door de coronacrisis en nieuwe achterstanden te voorkomen. Overkoepelende doelstelling van het plan is om studenten nog meer te laten participeren in de hogeschool. “Dit plan gaat ons helpen om, bovenop onze bestaande plannen, extra in te zetten op studentsucces en studentenwelzijn”, aldus collegevoorzitter Bart Combee.

Vorig jaar presenteerden de demissionaire onderwijsministers Van Engelshoven en Slob hun ‘Nationaal Programma Onderwijs’. Het programma is gericht op het herstellen van de effecten die de coronamaatregelen hebben op het onderwijs, van de basisschool tot het hoger onderwijs, en geldt voor de jaren 2021 en 2022. Inholland krijgt in het kader van dit programma ook aanvullende financiële middelen (ongeveer 16 miljoen euro). De looptijd van het programma is 2,5 jaar.

Voorwaarde voor het krijgen van de aanvullende financiële middelen was het opstellen van het nu vastgestelde plan. Het plan richt zich op de volgende thema’s, 

  • In- en doorstroom
  • Studentwelzijn en sociale binding
  • Stages
  • En specifiek de lerarenopleidingen

Het NPO-plan ligt in het verlengde van de strategische koers en de Kwaliteitsafspraak van Inholland. Daarmee zet Inholland in op een duurzame ontwikkeling en realisatie van de structurele koers van de hogeschool.

Binnen de kaders van het hogeschoolplan werken de domeinen de activiteiten uit en vindt de uitvoering ook plaats binnen de domeinen en opleidingen. Daarenboven worden een aantal activiteiten ondernomen die een overstijgend karakter hebben. Deze worden belegd op centraal of vestigingsniveau.

Meer informatie over het plan en een toelichting op genoemde thema’s vind je in ‘Meedenken en meedoen; onze student als partner’, NPO-plan Hogeschool Inholland 2021 – 2023.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.