Haarlem,
09
september
2016
|
14:05
Europe/Amsterdam

MEM-studenten doen radioverslag bij Wereldhavendagen

Tweedejaarsstudenten Media- en Entertainment Management (MEM) hebben in het kader van hun studie activiteiten bedacht voor de Wereldhavendagen, begin september in Rotterdam. De studenten deden voor het leerwerkbedrijf NEWb onder meer radioverslag van het evenement voor het studentenradiostation Inholland Radio en kregen daarbij hulp van docenten en oud-studenten. “Het is een fantastische locatie, je kunt door alle wanden heen kijken”, zegt MEM-student Rutger Boxhoorn tegen het Algemeen Dagblad, over evenementenlocatie het Drijvend Paviljoen waar de studenten hun uitzending mochten maken. 


Interview met student Rutger Boxhoorn.

Mooie ervaring
Voorafgaand werkten vijf studenten een projectplan uit, die ze presenteerden aan de directie van de Wereldhavendagen. De andere groep hield zich bezig met de radioverslaggeving tijdens het evenement. “Wij ervaren deelnemen aan de Wereldhavendagen als een mooie ervaring omdat we worden behandeld als onderdeel van het team”, aldus de MEM-studenten, die een picknick op het water bedachten. Bezoekers kregen met de Aquabubble, een levensgrote drijvende bal, de kans om op het water te lopen.

Bijzondere radiomomenten
Tijdens het event deden ze dagelijks verslag via een online audio- en videostream. De combinatie van een livestream op social media en een toegekende FM-frequentie voor de stad Rotterdam maakte dit extra speciaal.

Met een team van onder andere dj’s, vrijwilligers en artiesten werd het een spraakmakend weekend met bijzondere radiomomenten. Zo is ook te zien op Facebook in video’s waarin onder meer Mai Elmar (directrice) van Cruise Port Rotterdam en Maurice Lenfering, hoofd concerntaken bij Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, vertelden welke rol ze vertegenwoordigen binnen de havenwereld.

“Ik heb hier erg veel van geleerd. Samen met anderen heb ik praktijkervaring opgedaan en een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van dit mooie evenement. 
Roy van den Berg, student Media- en Entertainment Management

“Ik heb hier erg veel van geleerd. Samen met anderen heb ik praktijkervaring opgedaan en een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van dit mooie evenement. Daar ben ik iedereen van de organisatie erg dankbaar voor”, aldus MEM-student Roy van den Berg.

De Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen werden voor de 39ste keer georganiseerd in de Rotterdamse haven. Doel van het evenement is om de band tussen de stad en haven te verstevigen.

Meer foto’s van de radioverslaggeving vind je op Facebook.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.