Haarlem,
13
maart
2020
|
11:26
Europe/Amsterdam

Microsoft Edge krijgt update

edge-browser

Edge, de standaard internetbrowser van Microsoft krijgt vanaf deze maand een update. Edge is de standaardbrowser van Windows 10 op  pc’s en laptops van Inholland.

Na de update zal Edge er anders uitzien. De vernieuwde browser is gebaseerd op Google Chrome. Na de wijziging krijg je bij de opstart van Edge een wizard te zien, om je browser naar eigen wens in te richten. Je kunt ook je favorieten importeren, die je voor de update al had ingesteld. Ook kun je het uiterlijk van je browser kiezen en krijg je de keuze om je internetgeschiedenis tussen apparaten te synchroniseren. Maak hier de keuze die bij je past!

Automatische installatie op alle pc's en laptops
De nieuwe Edge-browser wordt vanaf 1 maart automatisch geïnstalleerd op alle pc’s en laptops van Inholland. Edge is de standaardbrowser wanneer je bijvoorbeeld op een link klikt of een applicatie opent die gebaseerd is op internet (tenzij jij dit zelf al hebt aangepast). Wij adviseren zoveel mogelijk om met Edge te werken en alleen een andere browser te kiezen als je merkt dat een applicatie of website niet goed werkt. Microsoft Edge is een veilige browser die regelmatig updates krijgt en daardoor het beste werkt binnen de omgeving van Inholland.

Werk je nog met Internet Explorer?
We raden je aan zoveel mogelijk te werken met Edge en zo min mogelijk met Internet Explorer, mede op advies van Microsoft. Internet Explorer krijgt steeds minder updates via Microsoft. Het risico op beveiligingslekken is daardoor groter. 

Werken met Iris? Stel je favorieten in!
Op jouw persoonlijke startpagina van ons nieuwe intranet Iris heb je ook de mogelijkheid om favorieten aan te maken. Maak hier gebruik van! Dan hoef je, als je wisselt van browser, niet je favorieten over te zetten.

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Richard Schouten
20
March
2020
Vandaag is een aanpassing gedaan, waardoor pop-up vanaf SharePoint en OneDrive bestanden niet meer voorkomen. Hiervoor moet je zelf eenmalig een vinkje plaatsen, bij de 1e keer dat je een Office bestand opent van SharePoint of OneDrive. Dit scherm verschijnt automatisch en hier dien je dan het vinkje te plaatsen (kan helaas geen screenshot toevoegen).
Eenmaal gezet dan verschijnt de pop-up niet meer voor dat bestandstype vanaf SharePoint/OneDrive.
Laura Klaassen
17
March
2020
Gisteren werkte Edge prima.
Vandaag krijg ik bij elk tabblad dat er geopend wordt telkens een pop up: Welkom bij MS edge. Als je dan op Aan de slag klikt komt er: laten we uw nieuwe tabbladen instellen.Daarna op volgende klikken en dan komt er: Bekijk uw favorieten, wachtwoorden, geschiedenis en meer op elk apparaat. En vraagt om synchronisatie Ja/nee.
ik heb al een paar keer JA of NEE gekozen maar de pop up blijft verschijnen.
Laura Klaassen
17
March
2020
Het lijkt weer opgelost te zijn, geen pop up meer te zien. :-)
Irene Graafsma
16
March
2020
Jammer genoeg krijg je nu weer een pop-up bij het openen van een excel bestand in OneDrive. Dat was voorheen ook zo in Chrome, in Edge juist niet. Het is onhandig en het zou beter zijn als je deze melding uit kan zetten. Is dat mogelijk?
Richard Schouten
17
March
2020
Hoi Irene,
Ik snap niet zo goed wat je bedoeld?
Binnen een browser kun je veel zelf instellen. Je kunt altijd contact opnemen met het Servicepunt van jouw locatie om dit uit te leggen of te laten zien. Zij kunnen dan meedenken en hebben mogelijk de oplossing. Als dat niet het geval is, kunnen zij een melding maken om er samen met IVT naar te kijken.
Annemiek Scholten
13
March
2020
Dag collega,
Bedankt voor dit bericht. Momenteel raad ik alle collega's aan om juist Google Chrome te gebruiken, vooral omdat die browser beter werkt met Moodle, Onstage en andere digimiddelen. Vervalt dat advies per 1 maart omdat deze nieuwe Edge gebaseerd is op Google Chrome?
Richard Schouten
17
March
2020
Hoi Annemieke,

Ja dat advies komt te vervallen. Edge wordt de standaard browser van Inholland. Edge is ook de standaard browser van Windows (standaard is binnen Windows ingesteld dat alles wordt geopend in Edge). Dus advies is Edge gebruiken, tenzij een applicatie niet goed werkt onder Edge, dan kun je terugvallen op Chrome of Internet Explorer

Als een applicatie niet goed werkt, komt dit waarschijnlijk omdat het een verouderde (web) applicatie is of de website gebruikt maakt van het oude Silverlight.