12
april
2021
|
14:34
Europe/Amsterdam

Mindfulness training voor docenten: geef jouw welzijn een boost!

Eerstvolgende online-groep 10 mei 2021 van start

1920_mindful1

Het leertraject ‘Mindfulness voor docenten’ is in 2020 online van start gegaan. En met succes! Daarom kunnen alle docenten van Inholland zich ook in 2021 weer aanmelden voor een nieuwe cursus. De eerstevolgende online groep gaat 10 mei van start. Tijdens deze cursus leer je over de kracht van mindfulness en hoe je dit kunt inzetten in je werk als docent. 

Samen met collegadocent Wietske Duinsbergen is Sabine van Dijken een pilot gestart in oktober 2019. Inmiddels hebben zij beide meerdere groepen mogen begeleiden en sinds dit studiejaar dus ook online. 

Wietske: "Het is mooi om te zien hoe collega-docenten zich inzetten voor de opleiding. Het docentschap kan erg stressvol zijn. Je hebt vaak veel verschillende taken en zeker nu in tijden van corona wil je het voor studenten zo studeerbaar mogelijk houden. Hierdoor kan de stress toenemen en het werkplezier verminderen. Deze mindfulnesscursus biedt een ander perspectief, een andere manier van kijken in een situatie die je soms niet kunt veranderen."

Tijdens dit leertraject volgen de deelnemers de achtweekse training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) zoals grondlegger Jon Kabat-Zinn ooit bedacht heeft. Hier wordt nog een bijeenkomst aan toegevoegd die in het teken staat van het toepassen van mindfulness in het docentschap.

flyer mindfulness

Reactie deelnemer Online Training: Kristel Hoogendoorn: 
"Wil jij voelen hoe het is om vanuit rust keuzes te maken in je reactie op diverse situaties? Leren hoe je automatische reactiepatronen doorbreekt? Je daar bewust van te zijn? Volg dan de training Mindfulness voor docenten. Ik heb er lessen voor het leven aan over gehouden, dus als je twijfelt…doen! Aanrader!"

Wil jij meedoen aan het online traject ‘Mindfulness voor docenten’? Meld je dan aan via het Leerportaal HR .