Haarlem,
12
maart
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Mindfulness voor docenten

Meld je aan voor de trainingen in Diemen en Rotterdam in mei

Mindfulness

Ben je als docent op zoek naar handvatten om met meer rust en aandacht studenten te doceren en te begeleiden? Wil je beter omgaan met stress? Meld je dan nu aan voor de training Mindfulness voor docenten. Aanmelden gaat via het leerportaal Professionaliseren@Inholland.

Mindfulness voor docenten 
Tijdens de training Mindfulness voor docenten doe je ook mee aan verdiepende sessies om mindfulness concreet toe te passen in jouw onderwijspraktijk. De training wordt op lovatie Rotterdam en Diemen gegeven. Voor locatie Rotterdam staan trainingen ingepland op maandag 11 mei 2020 en voor de locatie Diemen op woensdag 13 mei 2020. Je kunt je nu aanmelden.  

Jouw docenten 
Onze Inholland-collega’s Wietske Duinsbergen en Sabine van Dijken zijn gecertificeerde mindfulness-trainers en faciliteren beide trainingen. Ga naar het leerportaal voor specifieke data en verdere informatie.  

Mindfulness draagt bij aan de kwaliteit van de interactie tussen docenten en studenten. Het biedt handvatten voor het creëren van een leeromgeving waarin docenten en studenten bewust handelen, hun aandacht kunnen richten en een open houding en veerkracht kunnen ontwikkelen.

Meer informatie
Eerder volgden ook Inholland-studenten een training mindfulness, aangeboden door de onderzoekslijn Studiesucces. Lees hoe Pabo-studenten Amber en Derk nog dagelijks baat hebben bij de training die zij gevolgd hebben. Of lees het artikel Mindfulness in het onderwijs uit De Nieuwe Meso, vakblad voor schoolleiders en -bestuurders.