Haarlem,
17
september
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Mindfulness voor docenten

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Mindfulness

Ben je als docent op zoek naar handvatten om met meer rust en aandacht studenten te doceren en te begeleiden? Wil je beter omgaan met stress? Meld je dan nu aan voor de training Mindfulness voor docenten. Heb je al eerder een dergelijke training gevolgd? Dan kun je je ook aanmelden voor de verdiepingscursus Mindful doceren.  Aanmelden gaat via het leerportaal Professionaliseren@Inholland.

Mindfulness voor docenten 
Tijdens de training Mindfulness voor docenten doe je ook mee aan verdiepende sessies om mindfulness concreet toe te passen in jouw onderwijspraktijk. De training gaat maandag 28 oktober van start, je kunt je nu aanmelden.  

Mindful doceren 
Heb je al eerder een mindfulness-training gevolgd (een achtweekse MBSR, mindfulness based stress reducation)? En ben je op zoek naar manieren om mindfulness concreet toe te passen in het doceren en begeleiden van studenten? Meld je dan aan voor de verdiepingscursus Mindful doceren. Deze verdiepingscursus gaat 19 november van start. 

Jouw docenten 
Onze Inholland-collega’s Wietske Duinsbergen en Sabine van Dijken zijn gecertificeerde mindfulness-trainers en faciliteren beide trainingen. Deze vinden plaats bij Inholland Haarlem. Ga naar het leerportaal voor specifieke data en verdere informatie.  

Mindfulness draagt bij aan de kwaliteit van de interactie tussen docenten en studenten. Het biedt handvatten voor het creëren van een leeromgeving waarin docenten en studenten bewust handelen, hun aandacht kunnen richten en een open houding en veerkracht kunnen ontwikkelen.

Meer informatie
Eerder volgden ook Inholland-studenten een training mindfulness, aangeboden door de onderzoekslijn Studiesucces. Lees hoe Pabo-studenten Amber en Derk nog dagelijks baat hebben bij de training die zij gevolgd hebben. Of lees het artikel Mindfulness in het onderwijs uit De Nieuwe Meso, vakblad voor schoolleiders en -bestuurders.