Rotterdam,
04
maart
2020
|
14:09
Europe/Amsterdam

Mix ’n Match voor stadsprogramma Eurovisie Songfestival

Bij Inholland Rotterdam

Foto's: Fleur Beerthuis

Rotterdam is cityhost van het Eurovisie Songfestival 2020. Om het feest niet alleen tot Ahoy Rotterdam te beperken, maar voelbaar te maken in heel de stad, wordt er een stadsprogramma opgezet. Allerlei activeiten in de wijken zorgen ervoor dat Rotterdammers en bezoekers kunnen genieten van een bijzondere festivalperiode. Op uitnodiging van de organisatie van het Stadprogramma kwamen vorige maand alle organisatoren, horecaondernemers en culturele instellingen langs bij Inholland Rotterdam om het over hun bijdrage te hebben.

Tijdens de Mix ’n Match van het programma kwam iedereen bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samenwerkingen aan te gaan en vragen te beantwoorden. “Heel veel organisaties in Rotterdam willen iets doen met het Eurovisie Songfestival en tijdens de Mix ’n Match kon je vooral netwerken en kijken of er andere organisaties waren waar jij iets voor kunt betekenen”, aldus Melisa Özkan. De derdejaarsstudent Tourism Management was samen met Creative Business-student Nigel Donker aanwezig om namens de hogeschool te kijken of de verschillende partijen gekoppeld konden worden aan studenten. Nigel: “Er was een grote vraag naar studenten die willen helpen bij het opstarten van een project of mee willen werken door te vloggen of editen."

Reinier Weers en Richard Bakker van Rotterdam Festivals zijn de Stadsprogrammamakers. “Samen gaan we ervoor zorgen dat het Eurovisie Songfestival 2020 zich niet alleen in Ahoy Rotterdam afspeelt, maar voelbaar is in heel de stad: in het centrum, rondom Zuidplein, in de Eurovision Village en in de wijken”, legt Richard uit. “We kregen van de gasten en collega’s alleen maar positieve reacties. Het heeft veel voor iedereen opgeleverd”, aldus Stadsprogrammamaker Reinier Weers.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.