Haarlem,
25
april
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Mooie Inholland-optredens in het verschiet bij Bevrijdingspop

Voor het elfde jaar op rij heeft Inholland Haarlem op 5 mei haar eigen podium ‘Plein van de Vrijheid’ bij Bevrijdingspop 2019. Studenten van verschillende opleidingen dragen jaarlijks bij aan een fantastische dag met dito optredens. Studenten Creative Business (IMM) Reinout, Kirsten, Dimitri en Milan  (zie foto) zijn dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie: “Het is nu even heel hard werken, maar het komt zeker goed!”

Een paar jaar geleden is het podium Plein van de Vrijheid vergroot en nog professioneler geworden. En ieder jaar trekken de Inholland-artiesten meer publiek. Dit oudste Bevrijdingsfestival van Nederland biedt letterlijk en figuurlijk een podium waarop Inholland zich als regionale hogeschool heel goed kan profileren.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend
Bevrijdingspop is uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. Elk jaar bezoeken circa 130.000 mensen dit festival: jong en oud, uit de regio en daarbuiten. Deze bezoekers genieten niet alleen van diverse optredens, maar ook van vele inhoudelijke activiteiten gekoppeld aan het jaarlijkse thema, dat dit jaar ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’ luidt.

Inholland-studenten krijgen bij Bevrijdingspop de kans om praktijkervaring op te doen. Vier tweedejaarsstudenten Creative Business (IMM) hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie hun eigen bedrijf Vision Events opgericht. Zij nemen de organisatie, techniek en productie voor hun rekening van alles wat met de zeven Inholland-optredens te maken heeft, inclusief artiestenbegeleiding.

De zakelijke kant van muziek
Kristel Belksma heeft jarenlang in Ierland gewoond en gewerkt. Nu is ze vier jaar terug in Nederland. Muziek is haar grote liefde en ze werkt jaarlijks als vrijwilliger bij het Amsterdam Dance Event. “Ik zie het als mijn missie om muzikanten bij hun carrière te helpen en bekender te maken.” Dimitri de Rijke en Reinout Fonk hebben echt iets met de zakelijke kant van muziek. Reinout: “Ik produceer muziek en speel al vijftien jaar accordeon in een orkest, maar als ik hier mijn beroep van maak weet ik niet of ik het leuk blijf vinden. Hiervoor heb ik fiscaal recht gestudeerd en ik zag het wel zitten om business met muziek te combineren.” Milan van Dinter produceert beroepsmatig voor rappers. “Ik vind het belangrijk om veel van regels en rechten te weten, zodat ik als artiest niet voor nare verrassingen kom te staan.”

Berlijnse muur
De vier studenten hebben een mooi concept bedacht voor het Inholland-podium Plein van de Vrijheid: “We zetten een muur op het terrein neer die het beeld oproept van de Berlijnse muur”, legt Reinout uit. “Dertig jaar geleden is de muur gevallen, dus het is een mooi moment om daar even bij stil te staan. Mensen kunnen een bericht op de muur zetten met een bepaalde lading. Naast de muur komt een wereldkaart te staan, waarop je kunt zien waar er nog wél muren staan en dus geen vrijheid is. Nog steeds is vrijheid niet vanzelfsprekend en daar willen we op deze manier aandacht voor vragen. Bij het 5-voor-5 momentje wordt de muur gesloopt!”

De optredende artiesten volgen hun muziekopleiding aan Conservatorium Haarlem. Het Rookie-team mocht de pop-optredens mede-beoordelen bij de audities voor Bevrijdingspop. Als beste uit de bus kwamen Sarah Kristin (alternatieve Indiepop), Peperbek (funk en feest), TerraDown (melodic groovy death metal) en FLEUR (catchy, dansbaar, powervrouw). Daarnaast verzorgen DJ’s JORROW (future bass), M-High (energy, groovy basslines) en Artino (drum & bass) op 5 mei een optreden. Al deze artiesten zijn te zien tussen 13.00 en 17.00 uur.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.